Læsetid: 2 min.

Hvad med klimaet? Uge 42: Iran køber norske solcelleanlæg til 18 mia. kroner

Selskaber opgiver tjæresand, og Iran vil have solenergi. Men Amazonas skrumper, og en hård klimaskeptiker træder ind i Det Hvide Hus
Iran har købt solpaneler svarende til 2.000 megawatt fra et norsk selskab. Bag moskeen ses et gasfelt i Irans Pars-provins. 

Iran har købt solpaneler svarende til 2.000 megawatt fra et norsk selskab. Bag moskeen ses et gasfelt i Irans Pars-provins. 

Vahid Salemi

21. oktober 2017

Flugt fra tjæresand

Den miljø- og klimabelastende produktion af olie fra tjæresandsforekomster i Canadas Alberta-provins har ramt muren. Gennem de seneste tre år er et større antal nye projekter lagt i mølpose, mens planlagte udvidelser af eksisterende tjæresandsfelter er opgivet.

Det skriver Reuters, der anfører manglende konkurrenceevne ved dagens oliepriser som vigtigste årsag.

Tilbage i 2014 forventede industrianalytikere en fordobling af den canadiske produktion til fem millioner tønder pr. dag inden 2030 – nu er forventningerne skruet ned til 3,7 mio. tønder. Det er især udenlandske investorer, der har trukket sig fra tjæresandsfelterne – det seneste år har man angiveligt afhændet investeringer for 23 mia. dollar.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Trond Meiring
  • Eva Schwanenflügel
Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Winther Lundby

Tror virkelig I har fat i noget med denne måde at skrive på. Vi har brug for det overblik som tapper ind i problem-processer. Her den traditionelle journalistiske artikel er for tubg og hører en anden tid til. Korte lige-til-sagen tekster er vejen frem. Det er nok mere fakta mindre lyrik. Sidstnævnte må andre fag løfte.

Søren Winther Lundby

Tror virkelig I har fat i noget med denne måde at skrive på. Vi har brug for det overblik, som tapper ind i problem-løsnings-processer. Her den traditionelle journalistiske artikel er for tung og hører en anden tid til. Korte lige-til-sagen tekster er vejen frem. Det er nok mere fakta, mindre lyrik. Sidstnævnte må andre fag løfte.