Læsetid: 2 min.

Hvad med klimaet? Uge 43: Ørkenen bliver grønnere og skoven mindre

Saudierne vil bygge grøn by og Californien bremse Trumps klimasabotage. Imens flyver vi som aldrig før, og skovene forsvinder
28. oktober 2017

Grøn by i ørkenen

Saudi-Arabiens kronprins Mohammed bin Salman vil investere 500 milliarder dollar i et enormt, nyt byområde i ørkenen ved Det Røde Hav, som skal forsynes helt med ’ren energi’, ifølge regeringens videopræsentation af solcellefarme og vindmølleparker.

Byen kaldet NEOM skal strække sig over 26.000 kvadratkilometer – mere end det halve Danmark – og blive et flagskib for kronprinsens begyndende omstilling af det saudiarabiske samfund til tiden efter olie. NEOM vil ikke have plads til »noget som helst traditionelt«, sagde bin Salman ifølge finansmediet Bloomberg, da han offentliggjorde  planerne i Riyadh. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Trond Meiring
  • Kurt Nielsen
Ejvind Larsen, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

I Indonesien brænder mennesker skov af for at producere palme olie til industri, og fødevarer til en hastigt voksende befolkning. I Brasilien brænder mennesker skov af,for at producere soya protein,
for at fodre dyr, til at mætte en stigende befolkning. I Danmark og vest Europa er der nogen som mener at den demografiske udvikling er et problem,og opfordrer folk til at føde flere børn.
man må håbe det nok skal gå alt sammen, og man bare lider af pessimisme

Ifølge NASA målinger offentliggjort i peer reviewed artikler er jordens biomasse øget med ca 20 procent i løbet af de sidste tyve år (tallene afrundet og citeret efter hukommelsen) som følge af atmosfærens større indhold af CO2. I disse tal er tabet af skovarealer allerede medregnet. Disse oplysninger blot for at nuancere debatten.

Lad mig tilføje, at 70 procent af atmosfærens ilt er produceret af oceanernes plankton. Det er altså ikke skovene, som er verdens lunger. Denne ofte benyttede metafor er iøvrigt noget vrøvl, idet lungerne ikke producerer ilt. Tværtimod, de forbruger ilt og producer CO2 i et omfang, så udåndingsluftens indhold af CO2 er på ca 40-50 tusinde ppm. Det skal sammenlignes med atmosfærens indhold på 400 ppm, drivhuses indhold på ca 1200 ppm og et indhold på ca 5000 ppm i et værelse med tændte stearinlys.

Frank Hansen
Det forholder sig således at afbrænding af skov frigiver co2, og at levende skov optager co2,
derfor er afbrænding skov negativt for co2 regnskabet.Er du uenig i den påstand?

Flemming Berger, Bjarne Bisgaard Jensen, Johnny Winther Ronnenberg og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

The United Nations (UN)

REGULAR PROCESS FOR THE GLOBAL REPORTING AND ASSESSMENT OF THE STATE OF THE MARINE ENVIRONMENT, INCLUDING SOCIOECONOMIC ASPECTS TECHNICAL ABSTRACT OF THE FIRST GLOBAL INTEGRATED MARINE ASSESSMENT ON THE IMPACTS OF CLIMATE CHANGE AND RELATED CHANGES IN THE ATMOSPHERE ON THE OCEAN.
http://www.un.org/depts/los/global_reporting/8th_adhoc_2017/OICC_Technic...

Insects Germany declined 76% in just 27 years(!)
Posted on October 19.
“The numbers of flying insects in nature reserves throughout Germany show a staggering decline. Taken on average over the months of April to October between 1989 and 2016 insect numbers declined 76%. In mid-summer measurements show an even more rapid decline, with insect numbers now 82% down compared to just 27 years ago.
Link: http://www.bitsofscience.org/anthropocene-extinction-insects-germany-dec...

Climate change: A simmering threat to our ocean
Link : http://www.dw.com/en/climate-change-a-simmering-threat-to-our-ocean/a-39...

“Sea Change: Food for millions at risk: Shifting oceans could hit
vulnerable cultures hard”
Link: http://files.hawaii.gov/dbedt/op/czm/maczac/handouts/maczac_news_article...

CO2 rise 'will affect all sea life
Link: http://m.theindependentbd.com/post/120260

How Rising Ocean Acidity Could Send Us Into A Downward Spiral
Link: https://www.forbes.com/sites/samlemonick/2016/12/13/how-rising-ocean-aci...

UKOA - UK Ocean Acidification Research Programme
Link: http://www.oceanacidification.org.uk/pdf/UKOA-InfographicV5

Claus Schmidt,

Det er ikke særlig relevant at fokusere på et enkelt reservoir af kul, i dette tilfælde skov. Det som betyder noget er det samlede reservoir af organisk materiale, og det er vokset med tyve procent siden sidste århundrede.

Jeg henviser til NASAs artikler. Der er tale om en markant grønnere planet. Jordens vegation og oceanernes indhold af plankton er øget med tyve procent. Det er også hvad man ville forvente med et CO2 indhold på 400 ppm. Kuldioxid er sammen med vand den dominerede planteføde. De fleste mineraler kan hentes i jorden, dog kan mangel på jern og især fosfor hæmme plantevæksten. Fosfor tilføres næsten udelukkende gennem vulkansk aktivitet. Det kan man se på visse øer i det sydlige stillehav, som ligger så langt fra eksisterende vulkaner at de er golde trods rigeligt med regn. Jernmangel er den væsentligste begrænsning for vækst af plankton.

Philip B. Johnsen

Frank Hansen
Du burde læse, hvad videnskabens eksperter skriver om havmiljø udviklingen, det er lærerigt og omhandler nøjagtigt de områder, du udtaler dig om i din sidste kommentar.

The United Nations (UN)
REGULAR PROCESS FOR THE GLOBAL REPORTING AND ASSESSMENT OF THE STATE OF THE MARINE ENVIRONMENT, INCLUDING SOCIOECONOMIC ASPECTS TECHNICAL ABSTRACT OF THE FIRST GLOBAL INTEGRATED MARINE ASSESSMENT ON THE IMPACTS OF CLIMATE CHANGE AND RELATED CHANGES IN THE ATMOSPHERE ON THE OCEAN.
http://www.un.org/depts/los/global_reporting/8th_adhoc_2017/OICC_Technic...