Læsetid: 5 min.

Labour udelukker, at Storbritannien kan forlade EU uden en aftale

Den britiske regering har i de seneste dage skærpet tonen i Brexit-forhandlingerne og erklæret, at den har afsat penge til at forberede landet på exit fra EU uden en ny aftale. Det bliver dog ikke med Labours stemmer, fortæller partiets Brexit-ordfører, Keir Starmer, i et interview med Information
’Ingen aftale’ ville være katastrofal for alle, siger Labours Keir Starmer.

’Ingen aftale’ ville være katastrofal for alle, siger Labours Keir Starmer.

Gustavo Valiente

13. oktober 2017

Mens den britiske premierminister Theresa May i denne uge har afsløret, at hun har afsat 250 mio. pund til »forberedelser på Brexit, inklusive et ’ingen aftale’-scenarie«, har oppositionspartiet Labour afvist, at det vil stemme for exit fra EU, før der er en ny aftale forhandlet på plads.

Ifølge partiets Brexit-ordfører, Keir Starmer, er Brexit uden en ny aftale »utænkelig« – og ikke kun fordi det vil føre til kaos ved landets grænser, når al import pludselig skal fortoldes efter WTO’s regler.

»Tænk på hvilken situation, vi ville befinde os i, hvis der fra den ene dag til den anden ikke var nogen aftale, der dækkede EU-borgeres rettigheder, ingen aftale omkring grænse-arrangementet i Nordirland, hvis reglerne på flyområdet ikke længere var gældende, hvis ikke der var en arrestordre, der dækkede hele Europa, hvis ikke der var nogle regler for fiskeriet,« siger den 55-årige skyggeminister i et eksklusivt interview med en lille gruppe internationale journalister.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
  • Torben K L Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Steffen Gliese
Kurt Nielsen, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Nu er det jo ikke en barneleg, Carsten Rank, men spørgsmålet om, hvordan en ubekvem situation kan landes på en måde, så de negative konsekvenser bliver mindst muligt skadende - indtil UK har fået udkæmpet sin klassekamp og kan vende tilbage.

Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Jeg håber da, Steffen, at når vi selv kommer ud af EU, er det fordi, vi vil være fri for at samarbejde med EU. Derimod vil vi, frit, kunne samarbejde med de enkelte lande.

Michael Kongstad Nielsen

Ved en skilsmisse skal der være en aftale, ikke Carsten Rank.
Det er der næsten også, men EU synes ikke den er god nok - for dem.
Dernæst skal der forhandles om fremtiden.
Hvis EU ikke giver sig, kan det ende med WTO regler.
Det kan bruges, men er ikke ideelt.

Hvad har størst værdi efter Brexit, EU eller Storbritannien? Hvilken vej skal udligningen efter skilsmissen flyde ?

EU vil have løst skilsmissenbestingelser aftalt inden fremtiden diskuteres. Det er urealistik da emnerne hænger sammen. UK er nød til at planlægge hånd Brexit.
Jeg havde ikke troet det, men hånd Brexit ser mere sandsynligt ud.
Naturligvis kræver det tid at planlægge en hård Brexit, så jeg tror beslutningen må tages i begyndelsen af 2018 af London.
Jeg tror UK starter med at give flertallet at EU borgere opholdstilladelse - ensidigt. Derefter løses de andre knuder. Det er muligt at handle sammen uden at være i en Union. Og lettere idag end før 1972.
Tyskland overtager. Bemærk ingen store ting sker uden Tyskland er involveret og siger ja. Alle venter på Tyskland.
EU har brug for UK og UK har brug for EU.