Læsetid: 6 min.

#MeToo-beskyldninger skyller ind over EU-systemet

Et klap bagi, en lummer bemærkning eller sex som modydelse for et eftertragtet job. Seksuelle krænkelser er udbredt i Bruxelles. Nogle EU-parlamentarikere ’ansætter unge kvinder og har særlige forventninger,’ siger parlamentarisk assistent. Problemet må også eksistere i danske politiske organisationer, siger Djøf
Under et åbent morgenmadsmøde i Bruxelles for nyligt fortalte EU-kommissær for ligestilling, tjekkiske Věra Jourová, at også hun var blevet udsat for seksuel vold. Hun opfordrede andre kvinder til at deltage i #metoo-bevægelsen med ordene: ’Det, vi har set indtil nu, er kun toppen af isbjerget.’

Under et åbent morgenmadsmøde i Bruxelles for nyligt fortalte EU-kommissær for ligestilling, tjekkiske Věra Jourová, at også hun var blevet udsat for seksuel vold. Hun opfordrede andre kvinder til at deltage i #metoo-bevægelsen med ordene: ’Det, vi har set indtil nu, er kun toppen af isbjerget.’

Francois Lenoir

28. oktober 2017

BRUXELLES – Siden juli 2014 har en lille hvid notesbog dekoreret med nysselige lilla, gule og blå blomster fulgt 27-årige Jeanne Ponté, når hun er taget på arbejde i Europa-Parlamentet.

Den lidt for uskyldigt udseende notesbog gemmer ikke på artige optegnelser, har den franskfødte parlamentariske assistent afsløret over for avisen Le Figaro. Åbningsbladet i notesbogen bærer da også titlen ’Lille sexistisk notesbog i Europa-Parlamentet – oplevet, hørt eller set’.

Cirka 50 optegnelser er gennem de seneste tre år skrevet ind i bogen. Noget har den kønne Jeanne Ponté selv oplevet, andet har hendes kvindelige kolleger lagt krop til. Eksempelvis har en politisk rådgiver sendt Jeanne Ponté billeder af hende selv, som er blevet taget, uden hun har været klar over det.

Rådgiveren har samtidig foreslået nye middagsaftaler, selv om han tidligere var blevet afvist. En anden gang spurgte et mandligt parlamentsmedlem, om hendes strømpebukser mon var fra mærket Chantal Thommass eller Le Bourget?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Jette M. Abildgaard
ingemaje lange og Jette M. Abildgaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

En vigtig artikel. Alle mænd bør fremover være klar til at deres kvindelige kolleger skriver alt hvad de siger ned i en lille bog til senere brug. Og arbejdsgivere bør berede sig på at deres kvindelige ansatte går og samler til bunke til en eventuel retssag.

Bliv ikke taget som en der engang komplimenterede strømpebukser. Det er ikke dit job værd.