Læsetid: 3 min.

I Østrigs fake news-skandale er populisterne de eneste med rene hænder

To besynderlige facebooksider med falske budskaber skulle have skadet de østrigske socialdemokraters modstandere. I stedet har de elimineret socialdemokraternes egne chancer ved valget – og bidraget til billedet af Østrig som en 'bananrepublik'. De eneste, der er gået fri af skandalen, er det nationalkonservative FPÖ.
De to traditionelt set store østrigske partier, det konservative ÖVP og det socialdemokratiske SPÖ er kommet i modvind efter en beskidt valgkamp på bl.a. Facebook. Formand for ÖVP, Sebastian Kern (billedet), ligger dog stadig til at vinde valget på søndag.

De to traditionelt set store østrigske partier, det konservative ÖVP og det socialdemokratiske SPÖ er kommet i modvind efter en beskidt valgkamp på bl.a. Facebook. Formand for ÖVP, Sebastian Kern (billedet), ligger dog stadig til at vinde valget på søndag.

Ronald Zak

12. oktober 2017

Hver for sig er billederne ikke til at tage fejl af.

På det ene står Østrigs rasende populære kanslerkandidat Sebastian Kurz storsmilende foran en mark, der er ved at blive sprøjtet med glyfosat.

På et andet rider han på en kanonkugle som den løgnagtige Baron von Münchhausen.

På et tredje billede byder kanslerkandidaten ubegrænset indvandring og islamisering af Østrig velkommen.

Alt sammen ledsaget af både hadefulde, racistiske og hysterisk forgudende budskaber om, hvilken fremtid landet vil have foran sig, hvis østrigerne ved valget til Nationalrådet på søndag vælger at stemme på Sebastian Kurz’ konservative parti, ÖVP.

Det er blot en del af de besynderlige budskaber, på de falske og i mellemtiden slettede facebooksider: 'Sandheden om Sebastian Kurz' og 'Vi bakker op om Sebastian Kurz', som valgkampsholdet bag det østrigske socialdemokrati SPÖ under kansler Christian Kern har vist sig at stå bag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
  • Hans Aagaard
  • Peter Knap
ulrik mortensen, Hans Aagaard og Peter Knap anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu