Læsetid: 3 min.

Saudi-Arabiens liberalisering er imagepleje begrundet i landets skrantende økonomi

Presset af økonomisk tilbagegang på grund af faldende oliepriser forsøger kronprins Mohammed bin Salman at bruge en liberal reformproces som madding for udenlandske investeringer
Kronprins Mohammed Bin Salmans tale tirsdag til indbudte udenlandske investorer i et ørkenpalads nær Riyadh, som blev fulgt op med interview til internationale medier, ligener mere imagepleje end et reelt ønske om ændring.

Kronprins Mohammed Bin Salmans tale tirsdag til indbudte udenlandske investorer i et ørkenpalads nær Riyadh, som blev fulgt op med interview til internationale medier, ligener mere imagepleje end et reelt ønske om ændring.

Ammar Abd Rabbo

26. oktober 2017

Når Saudi-Arabiens reelle magthaver, den 32-årige kronprins Mohammed bin Salman, ud af det blå annoncerer en liberal Perestrojka-proces i det teokratiske monarki, har det ikke meget at gøre med den aktuelle virkelighed.

Kronprinsens tale tirsdag til indbudte udenlandske investorer i et ørkenpalads nær Riyadh, som blev fulgt op med interview til internationale medier, er imagepleje, som terrorforsker Lars Erslev-Andersen fra Dansk Institut for Internationale Studier påpeger:

»Kronprinsens ytringer om at føre samfundet tilbage til ’den mere fordomsfri islam fra før 1979’ kan anskues på to måder: Som invitation til udenlandsk kapital (der har svigtet saudiske investeringer med et fald på 15-19 procent sidste år), og som en ny erkendelse af, at oliemonarkiet de sidste 30 år har støttet en ekstremistisk version af politisk islam, der ellers kun genkendes hos al-Qaeda og Islamisk Stat.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steen Sohn
  • Toke Andersen
  • David Zennaro
  • Michael Hullevad
Steen Sohn, Toke Andersen, David Zennaro og Michael Hullevad anbefalede denne artikel

Kommentarer