Læsetid: 5 min.

305 blev dræbt i terrorangreb, så Sisis stramme kurs vil møde støtte. Men problemet er også Islamisk Stats fokus på Egypten

Weekendens terrorangreb vil på kort sigt styrke det egyptiske militærregime. Men i længden undergraver de fortsatte angreb præsident al-Sisis kontrakt med befolkningen, vurderer eksperter
Efterladte sandaler fra de hundredvis af ofre, der i fredags blev dræbt i Ar-Rawda-moskeen i den egyptiske by Bir al-Abed. Terrorangrebet er det mest dødelige i Egyptens nyere historie.

Efterladte sandaler fra de hundredvis af ofre, der i fredags blev dræbt i Ar-Rawda-moskeen i den egyptiske by Bir al-Abed. Terrorangrebet er det mest dødelige i Egyptens nyere historie.

Ritzau Foto

27. november 2017

Flere hundrede mennesker var samlet i moskeen, da angrebet kom. Mere end tyve militante islamister omringede moskeen, sprængte alle døre og vinduer og gav sig så til systematisk at skyde så mange af de bedende som muligt.

Egypten oplevede i den forløbne weekend det værste terrorangreb i mands minde. 305 civile blev dræbt, heriblandt 27 børn, og yderligere 128 blev såret i den lille landsby Ar-Rawda, tæt på den egyptiske kystby Bir al-Abed, 240 km øst for Cairo.

Ofrenes forbrydelse var tilsyneladende, at mange af dem var sufimuslimer, en gren inden for islam, som islamiske fundamentalister betragter som kætterisk.

Indtil videre er der ikke nogen af de militante grupper i Egypten, som har taget ansvaret for det forfærdelige angreb, men de fleste iagttagere deler den egyptiske regerings opfattelse af, at det formentlig er den egyptiske terrorgruppe Ansar Beit al-Magdis (Tilhængerne af det Hellige Hus), der står bag. Gruppen erklærede i 2014 loyalitet til Islamisk Stat og kalder sig nu Al-Dawla Al-Islamiyya – Wilayat Sinai, Islamisk Stats Sinai-provins.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu