Læsetid: 9 min.

’Bare han ville holde mund en gang imellem’

Det kan godt være, at de fleste af Trumps kernevælgere vil stemme på ham næste gang. Men præsidentens siksakkurs og hyppige meningsskift efterlader dem forbløffede. De efterlyser konkrete resultater. I den lille Texas-by Groesbeck er nogle frustrerede. Andre giver Trump høje karakterer for at sige, hvad han mener
Ude på landet i Texas stemte vælgerne overvældende på Donald Trump i 2016. Men præsidentens respektløse stil og de manglende resultater har vakt forundring og uro. Her ses nogle købere på en kvægauktion i byen Groesbeck.

Ude på landet i Texas stemte vælgerne overvældende på Donald Trump i 2016. Men præsidentens respektløse stil og de manglende resultater har vakt forundring og uro. Her ses nogle købere på en kvægauktion i byen Groesbeck.

Sigrid Nygaard

8. november 2017

GROESBECK, TEXAS – En ung, sort Angus-ko løber i højt tempo ind i en lille arena. Hvid fråde hænger fra dens mule. De mørke, opspilede øjne udtrykker dødsangst. En cowboy slår den nænsomt på ryggen med en stav, der giver elektriske stød. Den spjætter med bagdelen.

I løbet af nogle få sekunder skifter koen udtryk fra frygt til forundring. For nogle få timer siden stod den med sin flok på en eng og græssede. Nu kigger den lige ind i nogle stenansigter under cowboyhatte eller baseballkasketter. En af disse mænd er koens fremtidige ejer.

Fra auktionarius kommer en lind strøm af uforståelige ord. Det lyder lidt, som om han jodler. Kun tallene kan afkodes ... 600, 750, 890 … Der pruttes om prisen. Nogle køer sælges i løbet af 20 sekunder. Andre tager op til et minut eller to.

Sådan går det hele dagen på den ugentlige kvægauktion i den lille by Groesbeck i Texas.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Flemming Berger
  • David Zennaro
  • Mikkel Madsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Torben Lindegaard
  • ingemaje lange
Flemming Berger, David Zennaro, Mikkel Madsen, Eva Schwanenflügel, Torben Lindegaard og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Er det ikke gået helt galt med omregningen af acre til ha. Så små landbrug tror jeg ikke man finder i Texas.

Eva Schwanenflügel og Børge Neiiendam anbefalede denne kommentar

I øjeblikket rusker det i korthuset omkring Trump, via Muellers undersøgelse af Trump kampagnens forbindelser til Putin. Hvorvidt det, som John Oliver siger, er "Stupid Watergate" er uklart (det ligner). Kommentatorer påpeger at Mueller benytter moderne FBI taktik, hvor han starter i periferien af sagen, sikrer sig vidner, og derpå arbejder sig ind mod "The Godfather". Der lader til at være ret udbredt panik i Det Hvide Hus meget tæt på Trump, og det hele stinker som gårsdagens bleer.

Trumps tilhængere er villige til at se igennem fingre med en del, men hvis det lykkes Mueller at få skovlen under Trump, inden Trump fyrer ham ala Comey, tvivler jeg på at tilhængerne vil se gennem fingre med det, hvis det viser sig at Trump havde/har tætte forbindelser til "The Ruskies".

Altsammen lovende takter, var det ikke fordi demokraterne dykker vildt i meningsmålingerne, pga. Donna Braziles bog, Clinton/Obama som er tavse om Weinstein, osv. Suk!

Karsten Lundsby, Anette Fønsskov Møller, Eva Schwanenflügel og Børge Neiiendam anbefalede denne kommentar
Nils Grøngaard

Et interessant indblik, men jeg savner mere analyse og faktuel baggrund. Mennesker træffer som oftest relativt rationelle valg ud fra deres forudsætninger og mål (som selvfølgelig kan være dybt egoistiske og kortsigtede). Jeg savner mere om hvad det er der overbeviser så mange om at Trump er deres mand. Har han lovet landbruget noget i stil med sine løfter til kulsektoren? Eller håber/tror de bare på at han vil gavne dem økonomisk? Og hvordan er økonomien i USAs landbrug isoleret set og ift. andre dele af den amr. økonomi?

Vinklen om det gode forhold på tværs af politiske og racemæssige skel ville jeg også gerne have hørt mere om. Det er da kolossalt interessant, især i betragtning af det forgiftede politiske klima og de racemæssige spændinger der ses mange andre steder i USA.

Flemming Berger, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Børge Neiiendam anbefalede denne kommentar
Martin Burcharth

Kvægfarme kan være kolossalt store i Texas, men i gennemsnittet er de små. I Groesbeck er de fleste kun på 30 hektar. Når det er sagt, så er Watkins' ranch faktisk 800 hektar stor - ikke 80 hektar, som jeg skriver i artiklen. Altså en regnefejl, som jeg tager skylden for.

Mht. Trumps løfter til landmænd og havd de forventer af ham økonomisk fremgår det klart af artiklen. Værs'go at læs her:

"Efterhånden taler Watkins sig varm. Han kritiserer præsident Obama og Demokraterne for at have vedtaget en reform til regulering af finanssektoren i 2010 – kort efter finanskrisen i 2007-08.

»Reformen belemrede små banker med en regel om at besidde et vist minimum i egenkapital. Det har gjort dem yderst varsomme med at låne penge ud til købere af kvæg på en auktion. I gamle dage tog det en dag eller to at skaffe et lån. Nu kan det tage mere end en måned. Det har skadet os. Men jeg er sikker på, at Trump vil fjerne den regel,« siger Watkins.

Kvægfarmere er også vrede over, at Obama-regeringens afskaffede mærkning af oprindelseslandet på kødvarer. Fjernelsen af ’Made in America’ fra oksekød, svinekød, lammekød og fjerkræ solgt i USA kan tillægges frihandelsaftalen NAFTA med Canada og Mexico.

»Vi lægger nu pres på Trump for at få det mærke tilbage. Det kan ikke passe, at forbrugere ikke må vide, om deres oksekød er produceret i Brasilien eller USA. Den kamp skal vi vinde,« siger Larry Watkins.

Flemming Berger, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar