Læsetid: 9 min.

Demokrater vil ikke længere undskylde Bill Clinton og spørger nu: Var han den mest magtfulde krænker af dem alle?

Demokraterne er i gang med en større omgang selvransagelse i lyset af #MeToo-kampagnen. Flere kvinder har gennem tiden beskyldt den populære ekspræsident Bill Clinton for overgreb. Nu spørger hans partifæller, om de burde have sagt fra og støttet kvinderne
Flere demokrater og liberale fortryder nu, at de forsvarede Bill Clinton, da han i sluthalvfemserne blev afsløret i en affære med praktikant Monica Lewinsky.

Flere demokrater og liberale fortryder nu, at de forsvarede Bill Clinton, da han i sluthalvfemserne blev afsløret i en affære med praktikant Monica Lewinsky.

Polaris Images

24. november 2017

Magtfulde mænd i filmindustrien og underholdningsbranchen er skandaliseret og har fået ødelagt deres karriere af et enkelt tweet, som er blevet en omsiggribende vidneskranke, hvor man ikke behøver rigtige dommere.

De liberale, som troede de kunne praktisere grænseløshed, fordi de havde patent på frisindet, er nu lige pludselig havnet på den forkerte side af historien.

Og det gør ondt. Helt ind i Det Demokratiske Partis sjæl. For måske har de holdt hånden over den mest magtfulde krænker af dem alle – USA’s præsident, dengang han hed Bill Clinton. Dengang tiden var en anden, før der var noget, der hed #MeToo.

Det var naturligvis ikke Bill, Hillary Clinton tænkte på, da hun på BBC One’s The Andrew Marr Show kommenterede #MeToo- kampagnen i forbindelse med promoveringen af sin nye bog What Happened i Storbritannien og talte beundrende om de kvinder, der er trådt frem med deres overgrebshistorier verden over.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
  • Hans Aagaard
Ejvind Larsen, David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Gustav Alexander

Tildeler vi nu Monica Lewinsky så lidt selvstændig agens at hun reduceres til et offer for Bill Clinton? og hvor stort en politisk agt er det lige præcis at Hillary en gang har skrevet noget på twitter, der verbalt støtter voldtægtsofre? Skal det nu kaldes støtte?

Demokraterne viser her at deres værdipolitiske standpunkter blæser ligeså meget for vinden, som deres økonomiske politik. Én ting er at kapitulere til samtidens diskurs og forståelsesramme men nu vil man simpelthen også genfortolke fortiden ud fra den.

Der ligger en farlig fremskridtsfetishisme i de her idéer om at vi i dag objektivt forstår hvordan kønsrelationerne "virkelig" bør være, og således ser hvor "forkerte" de har været i fortiden. Den fremskridtsfetishisme deler man med højrefløjen.

Der er - i det store hele - noget utopisk/idealistisk i projektet. Antagelsen lader til at være, at vi kan finde frem til de "sundeste" eller "mest rigtige" kønsrelationer, som tidligere tiders kvinder - eller kvinder i andre lande sågar - desværre ikke forstår. Det er underligt set i lyset af den sociale konstruktivisme, som bevægelsen netop bekender sig til.

Robert Ørsted-Jensen, Ole Frank, Nis Jørgensen, ulrik mortensen, Michael Friis, Ole Kristensen og Christian De Thurah anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

Jeg har overhovedet ikke noget problem med Bill Clinton & Monica Lewinsky's affære - det er privat mellem dem. Bill Clinton førte sig aldrig frem som et dydsmønster, så han kan ikke anklages for hykleri i den forbindelse.

Og specialanklager Kenneth Starr's fremfærd mod den dengang 21-årige Monica Lewinsky var fuldstændig under lavmålet.

Problemerne kommer, når man vurderer Bill Clinton's forsøg på at holde affæren skjult.
Han stak en løgn til Kenneth Starr og fik alle mulige problemer efterfølgende - herunder en Rigsretssag i Senatet !!

Men det værste er Bill Clinton's efterfølgende forsøg på karaktermord på Monica Lewinsky. James Carville's - en gammel Clinton håndlanger - anti-Lewinsky optræden på TV var helt uhørt svinsk, selv efter amerikanske forhold.

Bjarne Bisgaard Jensen, Henriette Bøhne, Jørn Andersen, Steffen Gliese og lone kickel anbefalede denne kommentar
Søren Jacobsen

Det var kvinden, som overtalte manden at bide i det forbudte æble i paradis, hvorefter mennesket for evigt blev fordømt. Det har jeg sort på hvidt i skrift.

Søren Jacobsen

Det her drejer sig slet ikke om kvinder og mænd. Det her drejer sig om mennesker, som krænger andre mennesker. Det kan være seksuelt, det kan være på værdighed, det kan foregår på mange måder at et menneske tager magt over et andet menneske. Og det foregår hver dag over alt i samfundet.

Så igen. Det her drejer sig slet ikke om kvinder og mænd.

Svend Erik Sokkelund

Er det med samtykke fra begge sider, hører det under privatlivets fred, hvad der end er af sexuelle interesser og/ eller magtspil, cigarer eller ej.
At Rigsretten kan blande sig i, hvad der er 'korrekt' eller 'usædeligt', er i den grad grotesk & usmageligt, 'Big Brother' agtigt.

Det kan nok siges, at Hillary Clinton aldrig på noget tidspunkt sagde fra på en måde, der var til at forstå. Hun førte sig altid frem som et offer.

M. Lewinsky blev tromlet af alt of alle - hun var for ung til at sige fra over for President Clinton.

Robert Ørsted-Jensen

Lewinsky er født i juli 73 - og affæren var i 1995-96 så hun var 22 år da det startede. Ikke ligefrem den alder vi plejer at sætte på begrebet “praktikant”

Selvfølgelig var manden dum i at indlade sig på sådan noget men der er nu også en god portion billig moralisering her. Hun var gammel nok til at vide bedre. Det var sgu ikke voldtægt

Robert Ørsted-Jensen

Nanna - Selvfølgelig var hun ikke for ung til at sige fra, det er ævl, hun var en voksen ung kvinde. Han burde have været klog og voksen nok til ikke at indlade sig på sådan noget. Men når alt kommer til at var dette en sag mellem ham og hans kone. Der burde det være forblevet.