Læsetid: 3 min.

Erdogan stemplet som fjende i NATO-øvelse

En tilsyneladende bevidst manipulering med computerdelen i en fælles NATO-øvelse i Norge understreger Tyrkiets stedse mere problematiske forhold til NATO-partnerne
22. november 2017

Et øjensynligt bevidst procedure-koks ved en NATO-øvelse i Norge har tilspidset det i forvejen anspændte klima mellem Tyrkiet og dets NATO-partnere efter salget af det russiske missilsystem, S-400, til det tyrkiske militær for ganske nylig.

I sidste uge opdagede de tyrkiske deltagere i den fælles tilbagevendende NATO-øvelse ’Trident Javelin’, at øvelsens IT-teknikere på listen over ’fjendtlige ledere’  i den simulerede angrebsmanual på ’Skolken’, et fiktivt fjendeland, havde placeret et billede af ’Skolkens diktator’, den tyrkiske landsfader, Mustafa Kemal Atatürk.

Yderligere opererede øvelsens tilrettelæggere med en fiktiv konto på de sociale medier, hvor en opdatering udpegede Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, som »fjendtligt mål« og stemplede ham som »fjende af NATO« og »kollaboratør med fjenden« (underforstået: Rusland, red.).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu