Læsetid: 7 min.

Erdogans ideologiske udenrigspolitik har svækket Tyrkiets indflydelse i regionen

Tyrkiet er reelt halehæng til Rusland og Iran i Syrien-politikken, og har nedtonet de regionale ambitioner til et krav om begrænsning af de syriske kurderes inddragelse i en fredsløsning. Det kommer Erdogan ikke langt med og må imødese endnu en etape på de senere års rute af udenrigspolitiske blamager
Irans præsident, Hassan Rouhani (tv.), Ruslands Putin (i midten) og Tyrkiets Erdogan trykkede forleden hænder i den russiske by Sotji.

Irans præsident, Hassan Rouhani (tv.), Ruslands Putin (i midten) og Tyrkiets Erdogan trykkede forleden hænder i den russiske by Sotji.

Parspix/ABACA

25. november 2017

Dvæler man et øjeblik ved fotografiet af Irans præsident, Hassan Rouhani, Ruslands Vladimir Putin og Tyrkiets Recep Tayyip Erdogan, der med forenede næver poserer i den russiske ferieby, Sotji, er det tydeligt, at forbrødringen er postuleret.

Det er et billede af to vindere og en taber: Rouhani og Putin smiler forbindtligt. Erdogan ligner en mand, der holder masken, selvom han lige har drukket noget, han absolut ikke kan lide smagen af.

Således bekræftes den ofte citerede pressefotograf-parole om, at ét billede kan sige mere end 1.000 ord – og Erdogan brugte efter triumviratets topmøde i Sotji en del ord på at bortforklare, at han ikke kom igennem med Tyrkiets eneste ultimative krav til den kommende ’kongres for national syrisk dialog’ mellem den anerkendte opposition og Damaskus-regimet:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • Katrine Damm
  • Steen Sohn
  • David Zennaro
  • Hans Aagaard
Torben K L Jensen, Katrine Damm, Steen Sohn, David Zennaro og Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Fra en anden læseværdig artikel om emnet:

“… Putin does not want Syria to become his Vietnam, he has no intention of using the Russian airforce to recapture every square inch of sovereign Syrian territory.

As he’s said from the very beginning, his plans involve the annihilation of the terrorist forces operating in the country; nothing more and nothing less “

https://www.counterpunch.org/2017/11/24/isis-last-stand-end-times-for-th...

Artiklen er god og antyder også en ny vinkel i Informations dækning af konflikten i Syrien.
Kortet er dog misvisende. Det kan muligvis antyde et (tydeligvis noget underdrevet) bud på, hvor kurderne udgør flertallet af befolkningen i Syrien - Selv den kurdiske Afrin-kanton er blevet formindsket på kortet. Men hvis der med "Under kurdisk kontrol" menes de områder, der her op til starten på forhandlingerne om Syriens fremtid, er under De Syriske Demokratiske Styrkers (SDF)s kontrol, bør det gule område være langt større - ca. 1/3 af Syriens areal, der dækker den overvejende del af det nordlige og østlige Syrien. Al Nusra-gruppers seneste nedskydning af 3 russiske helikoptere ved Afrins grænse mod Idlib fremmer dog næppe russernes lyst til at 'åbne Afrin som gave' til Erdogan. En sådan gave vil ikke bare have karakter af en uskyldig bordbombe, men det vil starte en ny brand i Syrien, som vil true ikke bare den position, som russerne har bygget op i de senere år, men også mange andre interesser i mellemøsten - der efterhånden må erkende, at fred i Syrien må inddrage rettigheder for kurderne og andre mindretal, og at det på længere sigt også må få en afsmittende effekt på udviklingen i Tyrkiet.
Se i øvrigt Geografisk Informationsservice - Nordsyrien, https://geografinfo.dk