Læsetid: 7 min.

Efter fordrivelsen af IS kan Libanon blive scenen for en ny krig i Mellemøsten

Iran og Saudi-Arabien bestemmer i libanesisk politik, og saudiernes ordre til Saad Hariri om at gå af som premierminister har forårsaget angst og bæven for en kommende krig
Sunnilederen Saad Hariri er måske, måske ikke – afhængigt af, hvem man spørger – stadig premierminister i Libanon. Søndag tonede han omsider frem søndag i et interview til sit partis landsdækkende tv-kanal. Her meddelte han, at han vil forlade Saudi-Arabien og vende tilbage til Libanon »meget snart« og afviste dermed, at han blev tilbageholdt i Riyadh mod sin vilje, som vedholdende rygter ellers ville vide.

Sunnilederen Saad Hariri er måske, måske ikke – afhængigt af, hvem man spørger – stadig premierminister i Libanon. Søndag tonede han omsider frem søndag i et interview til sit partis landsdækkende tv-kanal. Her meddelte han, at han vil forlade Saudi-Arabien og vende tilbage til Libanon »meget snart« og afviste dermed, at han blev tilbageholdt i Riyadh mod sin vilje, som vedholdende rygter ellers ville vide.

Hassan Ammar

15. november 2017

I dagene op til sidste weekend lå Beiruts gader øde hen.

»Atmosfæren var den samme, som da Israel angreb i 2006,« siger Fadi, en fotograf og filmmager med atelier i den kristne bydel.

»Og nu kan vi igen konstatere, at andre bestemmer, om vi har krig eller fred. At vi er udlændinge i vores eget land.«

Folk var bange for, at en væbnet konflikt mellem Iran og Saudi-Arabien ville begynde i Libanon, så de holdt sig inden døre. I løbet af søndagen drev nervøsiteten over, og livet i Beirut er nu tilbage i sit normale hektiske tempo. Men angsten er der stadig, for ingen ved, hvad der foregår i kulisserne.

Efter nedkæmpelsen af Islamisk Stat i Syrien og Irak er en magtkamp om regionen taget til i styrke. Iran kontrollerer nu en landkorridor fra Golfen til Middelhavet, mens et mere selvsikkert Saudi-Arabien har indgået nye alliancer for at skubbe Iran tilbage.

Et af de første resultater af den opblussede strid kan blive en ny krig i Libanon.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Anders Graae
  • David Zennaro
  • Jens Falkenberg
  • Michael Hullevad
ingemaje lange, Anders Graae, David Zennaro, Jens Falkenberg og Michael Hullevad anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ked af at skulle sige det, de har sloges i over tusind år, det er naivt at tro vi kan stille noget op. Desværre
Fredelige hilsner Torben

Ked af at skulle sige det Torben, men din historiske “analyse” antyder en slående naivitet.

Har du hørt om mellemøstens perle? Har du hørt om Europas kulturvugge? Eller om korsridderne? Eller staten Israels opstående? Eller om Hizbolah og Syrien? Eller om Sabra og Shatila? Eller milioner af Syriske flygtninge? Eller palæstinensiske lejre? Eller fransk kolonialpolitik? Eller USA’s og deres allieredes krigen i området? Eller Libanons religiøse grupperinger? Eller Saudi’s mange investeringer i Libanon? Eller deres kærlighed til fodboldt?

Et hvert andet land ville have gået til grunde efter bare halvdelen af det, Libanon har stået model til. Til sammenligning føler vi os stadig såret over 1864 og er mægtig stolte over at sende 500 soldater til Afganistan. Viser vi nogen som helst indsigt, ved at pege finger og sige at de er håbløse?

John Christensen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Arash Shahriar, Johanna Haas, Johnny Winther Ronnenberg, Anders Graae, Troels Ken Pedersen, David Zennaro, Henrik Leffers, Bjarne Bisgaard Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
John Christensen

"Efter fordrivelsen af IS kan Libanon blive scenen for en ny krig i Mellemøsten"

Kære Information/Lasse Ellegaard
Et skuespil eller et teaterstykke eller en koncert - foregår fra en scene.
Krig indebærer en SLAGMARK.

Information skulle opgive at støtte krig, og konsekvent tale fredens sag.

Uden fred ingen (bæredygtig) udvikling.

Informations krigeriske retorik irriterer mig efterhånden i en sådan grad,
at jeg seriøst overvejer - at opsige mit abonnement!!!!!!!!!!!!!!!!!!