Læsetid: 5 min.

Det er et kapløb om at nedkæmpe de sidste rester af Islamisk Stat

De sidste større IS-byer i Syrien er faldet langt hurtigere end ventet. I Tyrkiet fortæller nyankomne flygtninge om, hvordan amerikansk-støttede kurdiske styrker og regimetro styrker næsten er faldet over hinanden for at komme først til den irakiske grænse
Russiske tropper i Deir es-Zour, der indtil for nylig var belejret af Islamisk Stat. Fra alle sider presses den tidligere så magtfulde organisation, og dens forskellige modstandere har travlt med at erobre dens territorie.

Russiske tropper i Deir es-Zour, der indtil for nylig var belejret af Islamisk Stat. Fra alle sider presses den tidligere så magtfulde organisation, og dens forskellige modstandere har travlt med at erobre dens territorie.

AP Foto

14. november 2017

TYRKIET – »Jeg er så bekymret for min familie, jeg burde ikke have efterladt dem der,« siger Kareem Shallan, 25, over telefonen. Han stammer fra byen Abu Kamal ved den syrisk-irakiske grænse, der blev regnet for Islamisk Stats sidste større bastion efter Raqqas og Deir es-Zours fald tidligere på efteråret. Nu er imidlertid også Abu Kamal faldet – ikke til oppositionsstyrker, men til det syriske regimes styrker.

Kareem Shallan flygtede ud af byen for en uge siden, da det syriske regime indledte slaget om byen – han frygtede, regimet ville tvangsindrullere ham i sine tropper. Det lykkedes ham at nå frem til flygtningelejren Al-Sad, der ligger syd for den nordlige syriske by, al-Hasakah. Lejren er under kontrol af SDF, Syriens Demokratiske Styrker.

Ifølge den seneste kontakt, Kareem havde med sine familie onsdag sidste uge, havde også den Iran-loyale folkehær af shiamilitser, Al-Hashd Al-Shaabi fra Irak, angrebet Abu Kamal få dage efter at have sparket IS ud af al-Qaim, en by ved den irakisk-syriske grænse, og angiveligt at have drevet adskillige irakiske IS-krigere og deres familier på flugt ind i Syrien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu