Læsetid: 3 min.

Efter tre stabile år slår klimaforskere på COP23 alarm: Nu stiger CO2-udledningerne igen

Dyster besked til politikerne på klimatopmødet: Kurven er alligevel ikke knækket, og tiden løber ud
14. november 2017

Efter tre år med stabilisering og begyndende tro på, at kurven var ved at knække, stiger de globale CO2-udledninger igen.

Det meddeler forskere tilknyttet Global Carbon Project på et pressemøde under klimatopmødet COP23 i Bonn.

»Ved udgangen af 2017 tegner de globale udledninger af CO2 fra fossile brændsler og industri til at stige med omkring to pct., sammenlignet med året før,« lyder budskabet fra forskerne bag det såkaldte Global Carbon Budget, der hvert år udarbejdes af videnskabsfolk fra 57 forskningsinstitutioner i 15 lande. Deres analyse offentliggøres samtidig i tidsskriftet Nature og flere andre videnskabelige tidsskrifter.

»Det er meget skuffende,« siger den ledende forsker, professor Corinne Le Quéré, direktør for Tyndall Centre for Climate Change Research ved det britiske East Anglia University.

»De globale udledninger synes endnu en gang at stige kraftigt efter en treårig stabil periode.«

Ifølge forskerne vil de samlede menneskeskabte CO2-udledninger i år lande på omkring 41 milliarder ton.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Knud Chr. Pedersen
  • Kurt Nielsen
  • Trond Meiring
  • Eva Schwanenflügel
Knud Chr. Pedersen, Kurt Nielsen, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Det er globalisering og den forbrugsdrevne økonomiske vækst kapitalisme, der skaber de menneskeskabte klimaforandringer, eller rettere denne forbrugsdrevne økonomiske vækst kapitalisme, hvor der samtidig ‘ikke’ betales skat, fratager mulighed for offentlige investeringer, der ved størrelse kunne regulere kapitalismen.

Forbrugsdrevne økonomiske vækst kapitalisme er det globalisering i den virkelige verden handler om, hvor den skat der ikke betales, er lig med, den stigende økonomiske ulighed, det er alt fra fattigdom til manglende investeringer i bekæmpelse af de menneskeskabte klimaforandringer, vital infrastruktur, sygehuse, strøm, vand til undervisning mm.

Myanmar efter den tropisk cyklon Nargis senere i kølvandet folkemord i kampen om resurserne mm. og Puerto Rico efter orkanen Irma og Katrina er i virkeligheden vores fælles globale mareridt, der fører til migration, Myanmar 600.000 flygtninge, Puerto Rico 100.000 siden Sept. 20 og 10% af den samlede befolkning de forgående par år, nu muligvis hundredetusinder nye migranter og vi kender også til udviklingen i Danmark og EU fra bl.a. Afrika.

Myanmar folkemord og de menneskeskabte klimaforandringer:

“Climate Change: A Permanent Reality for Myanmar.
According to the 2016 Climate Risk Index, Myanmar is the second most vulnerable country in the world to the effects of climate change.

Researchers at the Center for Climate System Research at Columbia University, in collaboration with the Department of Hydrology and Meteorology.”
Link: https://www.irrawaddy.com/opinion/guest-column/climate-change-permanent-...

Cyklonen Nargis er en tropisk cyklon, der i starten af maj 2008 hærgede Burma(Myanmar). Minimum 36.000 er omkommet, men man frygter over 100.000 døde. Derudover har omkring 1 million mennesker mistet deres hjem.
Link: https://da.m.wikipedia.org/wiki/Cyklonen_Nargis

Puerto Rico:
“100,000 Puerto Ricans have left the island since Maria. How many more will follow?
1,800 residents a day since the storm hit the island on Sept. 20.”

Link: https://qz.com/1122679/puerto-rico-news-100000-have-left-the-island-afte...

Sålænge der er et overvejende flertal af nationale statsledere, der ikke lader deres kamp for kortsigtede økonomiske gevinster og af den vej opretholdelse af magt fordelingen i nationalstaterne, mellem politikere og kapitalinteresser, forstyre at faktuel viden og handlingskrævende nationale og internationale opgaver, så længe sker der absolut intet.