Læsetid 5 min.

Trump slog TPP ihjel. Nu fører EU an med nye handelsaftaler

EU’s dagsorden om flere handelsaftaler er gået fra modvind til medvind. En ny aftale med de sydamerikanske Mercosur-lande er på trapperne trods fransk modstand, og flere andre aftaler er på vej
Den franske præsident Emmanuel Macron på landligt besøg. I lande som Frankrig og Irland er der uro for handelsaftaler med især sydamerikanske Mercosur, og den ikke så populær franske leder vil gerne undgå kampe med landets magtfulde landbrugslobby, der har været relativt beskyttet mod konkurrence udefra.

Den franske præsident Emmanuel Macron på landligt besøg. I lande som Frankrig og Irland er der uro for handelsaftaler med især sydamerikanske Mercosur, og den ikke så populær franske leder vil gerne undgå kampe med landets magtfulde landbrugslobby, der har været relativt beskyttet mod konkurrence udefra.

Lionel Hahn
Abaca
15. november 2017

Det er kun et års tid siden, at den lille vallonske region i Belgien næsten fik lagt EU-Canada frihandelsaftalen (CETA) i graven. Handelsrevolten blev ledt af regionens socialistiske premierminister, Paul Magnette. Men få uger efter valget af Donald Trump i USA følte den vallonske leder sig kaldet til at gå ud i international presse som britiske The Guardian og forklare, at Valloniens frihandels-modstand bestemt ikke var den samme som Donald Trumps.

Siden Trump kom til med sin protektionistiske America First-politik, har andre lande skruet op for villigheden til at indgå nye handelssamarbejder. Og i slutspurten til en ny handelsaftale mellem EU og Mercosur-landene Brasilien, Argentina, Uruguay og Paraguay, der i volumen langt overgår CETA, har man ikke hørt ret meget til Magnette.

Efter et EU-handelsministermøde fredag meldte den svenske EU-udenrigshandelskommissær, Cecilia Malmström, at der nu udestår få knaster, før Mercosur-aftalen er i hus. Den har været næsten tyve år undervejs, men har fundet ny fremdrift. Malmström håber at få aftalen endeligt på plads inden årsskiftet.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Brugerbillede for David Zennaro
    David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Philip B. Johnsen
Philip B. Johnsen

Unge vil makulere valgkort og smadre plakater i ungdomshus.
Link: https://www.information.dk/telegram/2017/11/gruppe-makulere-valgkort-sma...

Det er et godt svar til alle EU’s nye handelsbarrierer (oversøiske handelsaftaler), der sender Afrika og Mellemøsten på flugt mod EU i kølvandet på de menneskeskabte klimaforandringer i kølvandet på det stigende overforbrug, der er politisk planlagt, med den stigende oversøiske handelsblokade på kul, olie og gas afbrænding.

Den politiske voldsparathed og de unges meget velvalgte og afmålt svar, alvoren taget i betragtning:

Politikere som de er flest! vil helt bevist ødelægge børn og unges fremtid, som reagere ved, at indbyde frustrede ofre til at mødes for, at makulere valgkort og smadre plakater i ungdomshus.

OK provokerende men ikke nogen i sig selv voldsom overreaktion, hvis den stoppet med det.
Denne demonstration ville virke meget bedre politisk, hvis den blev fortaget efter valget og var offentlig tilgængelige, så blev der ryddet op efter valgplakat svineriet og demonstreret samtidigt.

Udfordringerne med en stigende ulighed og samtidig en utvetydig udløbsdato for den nuværende politiske økonomisk forbrugsdrevet vækst på olie, kul og gas, som der ingen alternativer er til i dag, der sikre samlet set økonomis vækst, beskrives af Mads Lundby Hansen, som værende en lønsom udvikling.

“Så set fra mit perspektiv er udfordringen herhjemme at få øget vækst og beskæftigelse.”
Mads Lundby Hansen
Link: https://www.information.dk/telegram/2017/11/uligheden-tog-endnu-noek-sid...

Det er så tåbeligt, at det kun er politikere, der ikke bliver vrede og får lyst til, at makulere valgkort og smadre plakater.

Demokratiet er fint og godt også valg af politikere, men politik kan godt blive farligt, når der ikke handles på politisk forråelse, politisk voldsparathed, med fattiggørelse af de unge.

‘Politisk voldsparathed’
Politik handler for langt de fleste ‘kun’ om konkurrence samt produktivitet og arbejdsudbud, I standard-økonomisk tankegang arbejdsudbuddet, det samlede antal timer, som EU medlemslandene mener personerne i en befolkning, ønsker at arbejde ved en given realløn, (altså udbuddet af arbejdskraft, ikke udbuddet af jobs), hvor det generelt er EU medlemslandene opfattelse, at de fattige bogstaveligt talt ’skal’ være sultne nok til ethvert job der tilbydes, precist så sultne, at de fattige må tage to job for, at holde sulten fra døren, et der betaler huslejen og så et job nummer to, der ’næsten mættet familien.

Slaveriet er ikke ophævet, hvis det står til EU medlemslandenes ledere, men kald det demokrati, gældsslaver kan da bare vælge nogle andre politikere, men kun inden for rammerne af ekstremistisk kapitalisme, systemforandring er ikke mulig, det er det ‘internationale marked der diktere rammerne, med politisk national og EU beskyttede samfundsundergravende internationale rigmands parallelsamfund, der kun beskytter de riges skattefusk, offshore advokatfirmaer, offshore banker og offshore spekulation, det værende enten skattespekulation, skattesvindel eller skatteunddragelse, lovligt eller ulovligt, uanset hvilken type er denne politiske beskyttelse, lig med stigende globale økonomiske ulighed, manglende investeringer i globale og lokale udfordringer, som de menneskeskabte klimaforandringer, bekæmpe fattigdom, sikring af vital infrastruktur for alle, sygehuse, strøm, vand, sanitet og undervisning mm.

Børnene i fattige familier er i stigende grad syge, svage, udmattede eller kriminelle og helt ude af spillet, hvilket umuliggør et socialt løft, der skal ikke være modstand til kamp om beder løn og arbejdsvilkår, det er meningen, det er ingen tilfældighed.

Pointen er den billige arbejdskraft i mere usikre job politikerne ønsker, at udstyre konkurencestaten med, så borgerne kan være konkurencedygtigt på produktions enhedspriser.

Underbetalte arbejdere der knokler som daglejere og sælger deres arbejdskraft på internet portaler, med de menneskeskabte klimaforandringer eskalerende om deres verden, det er hvor vores politikere, med den førte politik, fører de unge mod.

Det er den politiske voldsparathed, hvor de unges svar syntes meget velvalgt og afmålt, alvoren taget i betragtning.

What is "gig" economy?
A labour market characterised by the prevalence of short-term contracts or freelance work, as opposed to permanent jobs.
A form of exploitation with very little workplace protection.

“The millions of freelancers, contractors, temps and on-demand workers in the American workforce all have one thing in common: They're all part of the ever-expanding gig economy.”
Link: http://www.businessnewsdaily.com/10359-gig-economy-trends.html

“London's 'gig economy' has grown by more than 70% since 2010.”
Link: https://www.theguardian.com/money/2016/dec/09/londons-gig-economy-grown-...

“The ‘gig economy’ is coming. What will it mean for work?”
Link: https://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/26/will-we-get-by-gig...

Eva Schwanenflügel, Thure Hansen, kjeld jensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Lars Steffensen
Lars Steffensen

“27 psykiatere kalder Donald Trump mentalt uegnet til at være præsident”

Jacob Langvad, EU-korrespondent; foredragsholder, fagbogsforfatter, cand jur.

Det er typisk "den kreative klasse", der er begejstrede for alle nye internationale aftaler og for EU's fortsatte overtagelse af det lokate demokrati.

Dettte gør i sig selv projektet suspekt. Men der er selvfølgelig også en lang række specifikke grunde til at være imod.

Brugerbillede for kjeld jensen

frihandelsaftaler er en forbrydelse mod menneskeheden samt dens udslettelse,liberalismen vil sende
flere forurenende containerskibe ud på verdenshavene,ikke nok med at de forurener havene,men sender også Co2 i store mængder ud atmosfæren,samt fra import underbetalte og korrupte lande
vil presse den sociale sikkerhed ,som i forvejen har overskredet det menneskelige i Europa.
Farvel til mennesket og jorden

Brugerbillede for Philip B. Johnsen
Philip B. Johnsen

Torben K L Jensen
Du du søger i søgefeltet på information efter artiklens overskrift og kopiere linket fra proceslinjen øverst på din skærm.

Brugerbillede for Philip B. Johnsen
Philip B. Johnsen

Torben K L Jensen
Man kan også søge på andre søgemaskiner end ,søg på information på hjemmesiden, bruge en meget støre søgemaskinen f.eks. google og søg efter artiklens overskrift eller blot en sætning i artiklen fra Information og så igen når fundet, kopier man linket fra proceslinjen øverst på din PC, laptop eller tablet skærm.

Hvis man ikke ved, hvor proceslinjen er, eller ikke ved, hvordan man kopier fra den, så sørger du efter svaret på en søgemaskine f.eks. google.

Søg efter (copy paste på tastatur)

Brugerbillede for Lars Steffensen
Lars Steffensen

Link syntaks:

Linke består af en adresse og et navn.
Hvis ikke der er noget navn, bliver adressen navn.

(a href="link-adresse" )navn
f.eks.
(a href="https//www.denfri.dk/wp-content/billede.jgp")Jødekager(/a)
men med <> i stedet for ()

Æjødekager<Æ/a

Når man skriver det korrekt, så kan man kun se navnet:
jødekager

Til gengæld virker linket ved click.

Hvis man i crome højreclicker på et ord of vækger "inspicer" så får man vist den fulde kode, både linknavn, netadresse og de små koder som får det til at fungere i browseren.