Læsetid: 4 min.

Hariris genkomst er kun en af Saudi-Arabiens mange udenrigspolitiske bommerter

Saudi-Arabiens udenrigspolitik er slået fejl på så at sige alle vigtige parametre fra Libanon over Yemen til samarbejdet mellem Golf-staterne – og nu toner en ny konfliktzone frem: et tættere saudisk samarbejde med Israel på bekostning af palæstinenserne
Libanons premierminister Saad Hariri (i midten) og præsident Michael Aoun (t.h.) under et kabinetsmøde i præsidentpaladset tirsdag. Aoun meddelte i går, at Harari alligevel ikke træder tilbage.

Libanons premierminister Saad Hariri (i midten) og præsident Michael Aoun (t.h.) under et kabinetsmøde i præsidentpaladset tirsdag. Aoun meddelte i går, at Harari alligevel ikke træder tilbage.

AA/ABACA

6. december 2017

Det lå i kortene, at Saad Hariri ville forblive på posten som Libanons premierminister. Efter lukkede møder i det libanesiske kabinet og med landets præsident, Michel Aoun, meddelte Hariri, at hans uventede tilbagetræden den 4. november er suspenderet.

Han bliver på sin post efter forsikring fra de øvrige medlemmer af samlingsregeringen, der omfatter begge fløje af libanesisk politik, om, at Libanon vil fastholde den hidtidige ikke-indblandings-politik i regionen – med støtte fra det shiitiske parti Hizbollah, der har to ministre i regeringen. Hizbollah er angiveligt gået med til at afvikle de regionale engagementer, som partiets milits har i Syrien, Irak og Yemen.

Nærlæst er der tale om regeringens principielle tilslutning til ’en erklæring’, ikke en handlingsplan. Og ingen venter, at Hizbollah annullerer den aktive støtte til det syriske Bashar-regime, Iraks shiamilitser eller Yemens houthi’er, der støttes af Iran.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu