Læsetid: 9 min.

Et Italien uden flygtninge, et Italien uden EU og et Norditalien uden et Syd

I Norditalien høster det højreorienterede parti Lega Nord nye vælgere med en politik, der spiller på italienernes EU-skepsis og landets problemer med flygtninge og migranter. Også blandt de unge mener nogle, det er værd at kæmpe for de traditionelle værdier – og et frit Italien
Foran stambaren Lorenzo står 60-årige Piercarlo Luise og ryger. Han kalder sig selv en løve, for han er tilhænger af Lega Nords forgængere Liga Veneto. Nu er han så skuffet over den vej, Lega Nord går, at han holder ved et parti, der for længst er dødt. Derfor har han ikke stemt i syv år.

Foran stambaren Lorenzo står 60-årige Piercarlo Luise og ryger. Han kalder sig selv en løve, for han er tilhænger af Lega Nords forgængere Liga Veneto. Nu er han så skuffet over den vej, Lega Nord går, at han holder ved et parti, der for længst er dødt. Derfor har han ikke stemt i syv år.

Ulrik Hasemann

29. december 2017

VENOTO, ITALIEN – Foran rådhuset i Verona i det nordlige Italien bestiller 26-årig Anna Grassi to espressoer – en til sig selv og en til Alberto Todeschini. 

Han er en stor mand uden meget hår på toppen, men med en masse hår rundt om sit brede smil. Om håndleddet strammer et grønt støttearmbånd i plastic. Med gotiske bogstaver står der Giovani Padani, de unge padovanere, som ungdomsbevægelsen i det højreradikale parti Lega Nord kalder sig med henvisning til partiets kamp for et selvstændigt Norditalien.

Anna Grassi har en tændt cigaret mellem fingrene, hendes øjne er gemt bag store, sorte solbriller, og cowboybukserne er stukket ned i et par sorte Converse-sko. Hun studerer arkitektur, i sin fritid engagerer hun sig i byplanlægning, og så sidder hun i byrådet for Lega Nord.

»Når alle de andre unge rejser ud for at studere, glemmer traditionerne og ikke kommer tilbage, er der jo nogen, der må blive og kæmpe for et bedre Italien,« fortæller hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • David Zennaro
Katrine Damm og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

Spændende artikel - ligesom artiklen i går om Aleksandra Wojewska - men hvad betyder notitsen "Artiklen er blevet til med støtte fra Europa-Nævnet" sådan helt konkret.

Jeg er med på det generelle, at Nævnet for Fremme af Debat og Oplysning om Europa hvert år uddeler kr. 20 mio, at Anne-Marie Meldgaard, tidl. MF for S er formand osv; men hvilken pulje har I fået midler fra ?? - der er vist 5 puljer ialt - til hvilket formål søgte I ??, hvor meget modtog I ??, har I afleveret regnskab & rapport ??.

Nitty-gritty fremmer forståelsen.