Læsetid: 5 min.

Macron varsler ny europæisk politik i Libyen

Slavebilleder af migranter i Libyen er gået verden rundt i den forløbne uge. Macrons løfter om ’konkret militær handling’ signalerer en kraftig ændring af den europæiske og internationale politik i Libyen. Spørgsmålet er, om det kommer migranterne til gode
CNN’s billeder af libyske immigranter, der bliver solgt som slaver, førte til demonstrationer flere steder i verden, her foran den libyske ambassade i Paris.

CNN’s billeder af libyske immigranter, der bliver solgt som slaver, førte til demonstrationer flere steder i verden, her foran den libyske ambassade i Paris.

Boivin Samuel/Polfoto

2. december 2017

Det var ikke decideret en nyhed, da CNN tidligere denne uge kunne vise billeder af afrikanske immigranter, der blev solgt som slaver i Libyen for ned til 400 dollar.

Historierne om mishandling af immigranter, inklusive mord, voldtægter og røverier – og eksempler på immigranter, der blev solgt som slaver – har længe verseret og er blevet dokumenteret af både undslupne immigranter og menneskeretsorganisationer.

Alligevel fremkaldte tv-billederne en kraftig reaktion fra det internationale samfund. Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, lovede »konkret militær handling« og evakuering af de nødstedte immigranter »inden for dage eller uger«, da han sammen med en række andre EU-ledere var forsamlet til et todagesmøde med lederne i Den Afrikanske Union i Abidjan, Elfenbenskystens økonomiske hovedstad.

Her annoncerede de europæiske og afrikanske ledere en ny ambitiøs plan, der involverer repatriering af de strandede migranter mod syd, en internationalt kontrolleret flygtningelejr i Libyen og en større økonomisk udviklingsplan for de lande, migranterne kommer fra.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Nu hvor Macron har fået overdreven håndvask på hjernen, men ansvaret for klimaflygtninge, der bliver solgt som slaver i Afrika ikke rigtigt vil forsvinde alligevel, så fjerner denne tvangshandling heller ikke folkemordet i Myanmar og de menneskeskabte klimaforandringer der og ej heller det faktum Myanmars mordere modtager diverse international økonomisk bistand midler for, at sikre en demokratiseringsproces, men pengene bruges til at myrde de mest klima udsatte mennesker på jorden, hvis jord bliver stjålet med EU støtte.

Cyklonen Nargis er en tropisk cyklon, der i starten af maj 2008 hærgede Burma(Myanmar). Minimum 36.000 er omkommet, men man frygter over 100.000 døde. Derudover har omkring 1 million mennesker mistet deres hjem.
Link: https://da.m.wikipedia.org/wiki/Cyklonen_Nargis

“Climate Change: A Permanent Reality for Myanmar.

According to the 2016 Climate Risk Index, Myanmar is the second most vulnerable country in the world to the effects of climate change.

Researchers at the Center for Climate System Research at Columbia University, in collaboration with the Department of Hydrology and Meteorology.”
Link: https://www.irrawaddy.com/opinion/guest-column/climate-change-permanent-...