Læsetid: 3 min.

SPD genvælger Schulz og stemmer for forhandlinger med Merkel

SPD’s bagland gav ved de socialdemokratiske partidage i Berlin tilladelse til, at partiet går i dialog med CDU/CSU. Martin Schulz genvælges med 81,9 pct. af stemmerne og overrasker med offensive ønsker om et markant stærkere føderalt Europa
Martin Schulz fik torsdag SPD’s opbakning til at indlede forhandlinger med Merkel.

Martin Schulz fik torsdag SPD’s opbakning til at indlede forhandlinger med Merkel.

Markus Schreiber

8. december 2017

Efter en fem timer lang og særdeles livlig debat med mere end 80 indlæg fra talerstolen har det tyske socialdemokrati, SPD, med overraskende stort flertal givet partiledelsen grønt lys til at gå i dialog med Merkels CDU/CSU om en ny stor regeringskoalition. Det er den eneste mulighed for en tysk flertalsregering, efter at CDU/CSU’s regeringsforhandlinger med FDP og De Grønne gik i vasken.

Flere SPD-talere havde i løbet af torsdagen ellers advaret mod, at socialdemokratiet skulle bryde sit løfte om at gå i opposition og i stedet indlade sig på yderligere fire år i den store koalition, som formentlig har bidraget til SPD’s historisk dårlige valgresultat på 20,5 pct. i september. Andre blandt de ca. 600 delegerede betonede derimod regeringsansvaret og ansvaret for Tyskland og Europa – og at SPD med en labil CDU/CSU-mindretalsregering næppe vil have mulighed for at profilere sig og få reel politisk indflydelse.

Med tilslutningen til at indgå i dialog med CDU/CSU blev et forslag fra SPD’s ungdomsorganisation om på forhånd at udelukke samtaler eller forhandlinger om en stor koalition samtidig afvist.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin Schulz, og den umulige historie om et regeringssamarbejde mellem CDU og SPD - de konservative(Merkel) og socialdemokraterne(Schulz), er og bliver den lidt latterlige historie om buldrebassen, Martin Schulz fra EU parlamentet, der skal genrejse socialdemokraterne i Tyskland.

Først vil man ikke gå i koalition med CDU og nu vil så alligevel prøve en koalition med CDU, og samtidig vil man (Schulz) have "total Union i EU" - "ingen bare lidt gravide) som han udtrykte det tidligere i en anden forbindelse, men nu som et mægtigt "STOR EU" fremover.

BREXIT og de mange oppositionsgrupperinger indenfor EU, der demonstrerer mod netop EU's top, og yderligere integration indenfor EU som han taler for, må være fløjet helt hen over hovedet på ham, eller også stokdøv overfor de strømninger der er i hele EU imod politiske elite i deres elfenbenstårne, helt uden kontakt til den befolkning de leder.

Set i lyset af diverse afsløringer af såvel Juncker og "Luxleak" og "Irlands" tilbud til Apple om en skatteprocent på 0,05 % hvis de tog hjemsted indenfor Irlands grænser, og derved snød resten af EU's lande for den retmæssige skat som Apple eller skulle svare i de enkelte lande.

Her er det værd at bemærke, at EU for 5 -7 år siden lånte Irland 550 mia. så landet ikke gik konkurs, og det skete i solidaritetens navn indenfor EU, - og som Irland gengældte med skattefrihed indenfor EU til Apple, og samtidig snød de andre lande for skat, - og den særlige irske solidaritet overfor hele det EU, som hjalp landet med mia. lån i solidaritetens navn.

Martin Schulz, og den umulige historie om et regeringssamarbejde mellem CDU og SPD - de konservative(Merkel) og socialdemokraterne(Schulz), er og bliver den lidt latterlige historie om buldrebassen, Martin Schulz fra EU parlamentet, der skal genrejse socialdemokraterne i Tyskland.

Først vil man ikke gå i koalition med CDU og nu vil så alligevel prøve en koalition med CDU, og samtidig vil man (Schulz) have "total Union i EU" - "ingen bare lidt gravide) som han udtrykte det tidligere i en anden forbindelse, men nu som et mægtigt "STOR EU" fremover.

Martin Schulz, og den umulige historie om et regeringssamarbejde mellem CDU og SPD - de konservative(Merkel) og socialdemokraterne(Schulz), er og bliver den lidt latterlige historie om buldrebassen, Martin Schulz fra EU parlamentet, der skal genrejse socialdemokraterne i Tyskland.

Først vil man ikke gå i koalition med CDU og nu vil så alligevel prøve en koalition med CDU, og samtidig vil man (Schulz) have "total Union i EU" - "ingen bare lidt gravide) som han udtrykte det tidligere i en anden forbindelse, men nu som et mægtigt "STOR EU" fremover.

.Martin Schulz viser dermed han ingen reel forståelse har for sit socialdemokratiske virke indenfor EU's grænser, men afslører sig selv som en forklædt diktatortype i moderne tid, der vil tromle sig vej frem overalt hvor han møder modstand, uden at forså andre end sig selv.

"Over there" på den anden side af Atlanten, har de allerede sådan en som øverste leder, - og se blot hvordan det går indenrigs- som udenrigspolitisk, så hvis EU skal overleve må det være uden typer som Martin Schulz, der åbenbart er helt uden kontakt med virkeligheden indenfor EU's grænser og dens befolkning.

Torben K L Jensen

Den pinlige Martin Schulz er kun tålt kransekagefigur indtil selve kransekagen er færdigbagt - ligesom i England vil medlemmer få muligheder for medbestemmelse gennem it-afstemninger og afsked med den frygtsomme top i SPD der ikke evner at gribe efter magten - et tysk paradigmeskifte i ideologi mod et selvbevidst SPD der føler en helt naturlig ret til magten - netop som CDU/CSU har i dag og en magtfuldkommenhed der er kørt træt af en svækket Angela Merkel.