Læsetid: 3 min.

Trumps skatteplan er ikke bare asocial, den er også sort

Trumps skattepakke åbner arktisk natur for olieselskaber og lægger skat på investeringer i vedvarende energi. Oprørende, siger USA’s tidligere energiminister om præsidentens og kongresflertallets adfærd
Amerikanske olieselskaber har i fire årtier søgt at få åbnet dele Arctic National Wildlife Refuge i Alaska for olie- og gasudvinding. Med Trumps skattereform ser det nu ud til at lykkes. Naturreservatet er blandt andet hjemsted for rensdyr, ulve og isbjørne.

Amerikanske olieselskaber har i fire årtier søgt at få åbnet dele Arctic National Wildlife Refuge i Alaska for olie- og gasudvinding. Med Trumps skattereform ser det nu ud til at lykkes. Naturreservatet er blandt andet hjemsted for rensdyr, ulve og isbjørne.

Ingo Arndt

7. december 2017

Præsident Donald Trumps skattereform vil ikke kun begunstige erhvervslivet og de rige på bekostning af økonomisk trængte amerikanere, den vil også begunstige den fossile energiindustri på bekostning af fremdriften for grønne energiprojekter.

Det er advarslen fra en række erhvervsrepræsentanter for den vedvarende energisektor og fra amerikanske miljøorganisationer forud for næste uges forventede fælles blåstempling af planen i Senatet og Repræsentanternes Hus.

Senatet sagde lørdag ja til en justeret udgave af skatteforslaget, og Repræsentanternes Hus gjorde det midt i november, så nu mangler blot koordineringen mellem de to kongreskamre.

I Senatets reformplan indgår en åbning for olie- og gasudvinding i dele af Arctic National Wildlife Refuge, et beskyttet naturområde i Alaska på næsten to gange Danmarks areal, hvor bl.a. isbjørne, ulve, rensdyr og mere end 150 fuglearter holder til. Amerikanske olieselskaber har i fire årtier søgt at få åbnet dele af området, det såkaldte 1002-areal, for boringer, og Republikanerne har over årene gjort næsten 50 forgæves forsøg på at få det vedtaget i Kongressen. Men nu skal det altså være.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Trump og Lars Løkke har meget til fælles. Ingen af de to, har vælgerne bag sig. Hvor længe dette demokratiske system holder i længden bliver en udfordring for begge!
Det kræver en form for psykopati at kunne gennemføre dette spil, uden at komme til skade!

Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Michael Pedersen

Sikke noget sludder, Kim Houmøller.

Vælgerne har talt. Og så må de leve med det.

Vi er så nok enige om, at vi vil gøre vores bedste for at overtale folk til ikke at stemme på Trump og Løkke næste gang.

@Michael Pedersen - Skal vi nu koge suppe på den løgn at Trump fik flest stemmer? Du ved udmærket godt Hillary fik flere millioner flere stemmer. Det samme med Løkke, der er en parodi på en demokrat.