Læsetid: 2 min.

Apple vil betale skat i USA – ikke i Europa

Lokket af rabatter og ny selskabsskat vælger Apple at trække deres overskud hjem til USA
’Apple forventer at investere mere end 30 mia. dollar i USA over de næste fem år, som vil skabe mere end 20.000 nye job,’ meddelte Apples øverste chef, Tim Cook, fornylig.

’Apple forventer at investere mere end 30 mia. dollar i USA over de næste fem år, som vil skabe mere end 20.000 nye job,’ meddelte Apples øverste chef, Tim Cook, fornylig.

Ritzau Scanpix

20. januar 2018

Onsdag løftede computergiganten Apple sløret for, at selskabet vil trække enorme formuer hjem til USA, hvor de efterfølgende beskattes.

I alt drejer det sig om et beløb svarende til 1,6 bio. kroner, som Apple har haft gemt væk i skattely uden for USA.

Som Apples øverste chef Tim Cook skriver i en pressemeddelelse:

»Apple er en succeshistorie, der kun kunne have foregået i Amerika, og vi er stolte af at kunne fortsætte vores mangeårige støtte til amerikansk økonomi. Vi føler derfor et stort ansvar for at give tilbage til det land og det folk, der har gjort vores succes mulig,« lød det fra Tim Cook, der i samme pressemeddelelse understreger, at Apple også vil investere i nye jobskabende initiativer i USA:

»Apple forventer at investere mere end 30 mia. dollar i USA over de næste fem år, som vil skabe mere end 20.000 nye job.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Toke Andersen

Apple er et amerikansk firma - selvfølgelig bør de trække overskuddet hjem, til gavn for det amerikanske samfund.
De skal bare lige sørge for at betale skat af omsætning, drift og profit, i resten af verden først..
Desværre skyr firmaer som apple nærmest ingen midler i deres kamp for at undgå rimelig beskatning og korrupte nationer som Irland, står i kø for at facilitere denne skamløse undragelse.

Kim Houmøller, Søren Jensen, Sus johnsen, Bjarne Sinkjær, Karsten Lundsby, Frederik Groth Nordstrøm, kjeld jensen, Erik Jacobsen og Verner Nielsen anbefalede denne kommentar
Erik Jacobsen

+ Apple skal registrere et firma i salgslandet som
-handler med pågældende produkter
-aflægger regnskab til salgslander
-modtager en skatteregning
-betaler skat eller drives ud af landet. Viola.

Hvilket firma ville ikke benytte enhver mulig skatteaftale i et land ? Og at kalde Irland korrupt er fuldstændig hen i vejret, men hvis de er korrupte, så er Danmark og resten af EU jo også korrupte, for snart sagt alle lande kæmper om de store virksomheders gunst og opbygger "særordninger".
Og Apple er ikke anderledes end Novo, Mærsk, Nestle, Google, Facebook, Amazon, H&M, Lego, VW, Q8, McDonald, Danisco og ikke mindst Ikea. ja alle multinationale selskaber. Selvfølgelig benytter de alle lovlige metoder til at optimere deres skat, så det er måske ikke dem, vi skal skyde på og være forargede over, men de politikere der skaber de ugennemsigtige regler og forunderlige forudsætninger for skatteoptimering.
Så ....er du sur, så kontakt jeres politikere, forlang klare regler, hold dem op på det. Alt andet er blot symptombehandling.

Frede Jørgensen, Niels Duus Nielsen, Klaus Ipsen og Frederik Groth Nordstrøm anbefalede denne kommentar

@Erik Jacobsen, du sparker en åben dør ind!

Apple har allerede et lovformeligt registreret selskab i de lande, hvori de sælger telefoner, computere osv. Selskabet indleverer de lovpligtige regnskaber til Erhvervsstyrelsen (og tilsvarende myndighed i andre lande), indleverer selvangivelse og afregner moms og selskabsskat som alle andre.

Philip B. Johnsen

Dagens ‘Fake news’ fra DR.

Fra link:
Historisk: 7.000 kilometer 'Havfrue' forbinder Danmark med New Jersey
Gevinst for hele Danmark

Sådan et datakabel er ikke kun godt for Esbjerg - men for hele Danmark, der fra 2019 vil være et stort skridt foran resten af Nordeuropa, når store spillere som Apple, Google, Facebook og Microsoft skal placere deres store datacentre.

Det vurderer Henrik Hansen, der er direktør for Datacenter Industrien.
Link: https://www.dr.dk/nyheder/regionale/syd/historisk-7000-kilometer-havfrue...

Apple og Facebook i Danmark: ‘NEJ TAK’.

De skatteunddragende amerikanske virksomheder er gift for borgerne i Amerika, som de er gift for alle andre.
Politiskeres og traditionelle vækst på olie, gas og kul økonomers inkompetance er problemet.
Det er de samme løgne de amerikanske politikere fortæller til deres borgere, som vores hjemlige politikere fortæller til borgerne her hjemme.

Kapitalisme er opbygget om en forestilling om, at kapitalen bevæger sig frit på et ureguleret marked og er derved selvregulerende, ved f.eks. nu de menneskeskabte klimaforandringer, skulle kapitalen således, automatisk flytte til vedvarende energi, for det betaler sig bedst for de fleste på sigt osv.

Men forestillingen om, hvad der betaler sig for de fleste og kapitalen der følger med og det selvregulerende i det internationale marked, det er ikke sand, det er helt forkert.

"200 mennesker forvalter med deres respektive firmaer omkring 47 billioner dollar svarende til 60 procent af verdens samlede BNP."
Link: https://www.information.dk/kultur/anmeldelse/2017/02/taler-saa-kapitalis...

Det er en ekstrem samfundsskadelig løgn og det er bl.a. resultatet i den politiske fjernelse af sikkerhedsnet under borgerne ved skattelettelser og skattespekulation og ved forbrugsdrevet økonomisk vækst, skaffet på energi fra olie, gas og kul afbrænding, der skaber de menneskeskabte klimaforandringer, der så resultere i bl.a. krigs/klimaflygtninge og ekstrem global menneskelig lidelse.

Deres magt er tilranet og udøvet ved økonomisk ulighedsskabende tiltag, som indførsel af konkurencestaten og afvikling af velfærdsstaten.

Skattespekulation, skattesvindel eller skatteunddragelse, lovligt eller ulovligt, uanset hvilken type der er tale om, er lig med stigende globale økonomiske ulighed, manglende investeringer i globale og lokale udfordringer, som de menneskeskabte klimaforandringer, bekæmpe fattigdom, sikring af vital infrastruktur for alle, sygehuse, strøm, vand, sanitet og undervisning mm.

“Vedvarende energi som biomasse, vind og sol udgør mindre end ‘tre procent’ af det samlede energi forbrug i 2015.”
Link: http://www.eof.dk/Viden/Statistik/Globalt%20forbrug%20af%20energi/global...

De amerikanske som vores hjemlige politikere, kan ikke længere forholde sig til fakta.

Apple flytter kun tilbage til Amerika for at søge - national og patriotisk beskyttelse imod EU i forbindelse med sagen om skat i Irland.

Irland må sidde tilbage med sorteper alene.

Toke Andersen, Erik Jacobsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar