Læsetid: 8 min.

Selv et bjørnekram mellem allierede kan ikke redde USA’s skrantende kulindustri

Lige siden Donald Trumps tiltræden har kulbossen Robert Murray bearbejdet USA’s regering på de indre linjer for at sikre nødhjælp til kulminerne. I mandags kuldsejlede hans plan
Energiminister Rick Perry og chef for USA’s største privatejede kulmineselskab Robert Murray omfavner hinanden på mødet hos ministeren den 29. marts 2017, hvor de sammen støbte kuglerne til en redningsindsats for kulindustrien.

Energiminister Rick Perry og chef for USA’s største privatejede kulmineselskab Robert Murray omfavner hinanden på mødet hos ministeren den 29. marts 2017, hvor de sammen støbte kuglerne til en redningsindsats for kulindustrien.

In These Times

13. januar 2018

Et billede siger mere end tusind ord. To modne mænd i tæt omfavnelse. To jakkesæt i gensidige rygklap. Dyb sympati lyser ud af fotografiet.

Det stammer fra et fortroligt møde i Washington den 29. marts 2017 mellem den amerikanske energiminister Rick Perry og Robert E. Murray, chef for USA’s største privatejede kulmineselskab, Murray Energy Corporation. Et møde, der skulle bane vej for den amerikanske regerings økonomiske støtte til den hårdt trængte kulindustri. Et projekt, der forleden led eklatant og afslørende skibbrud i fuld offentlighed.

De to krammende herrers nære relation er ikke af ny dato.

Tilbage i 2011, da Rick Perry som daværende guvernør i Texas søgte det republikanske partis præsidentkandidatur, var Robert Murray en af de aktive støtter. I kulstaten West Virginia inviterede kulbossen til eksklusiv fundraisingmiddag i White Palace Ballroom, hvor gæster for 2.500 dollar kuverten kunne yde bidrag til den klimaskeptiske kandidats kampagne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Runa Lystlund
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Runa Lystlund, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Børge Neiiendam

Den eklatante virkelighed præsenterer os her for hvordan magtmennesker og lobbyisme fungerer i praksis.

Ingen har vel i princippet noget imod, at der arbejdes hårdt for at bevare specifikke arbejdspladser, men at sende millioner af kroner i halen på sin lobbyisme, i stedet for at give sine tilbageværende kularbejdere en lidt bedre løn og pension, fortæller mere om hvor Murrays respekt egentligt ligger, hans egen fortid i minerne ufortalt.

Reaktionær ultrakonservatisme trives lige så godt i visse områder af USA, som i Nordkorea.

Runa Lystlund, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Emil Eiberg-Jensen

Det er udmærket at Trump har søgt at fastholde kul relaterede arbejdspladser i West Virginia og Ohio.

Der er også ok at:
- 'Federal Energy Regulatory Commission (FERC), som er den uafhængige instans, der udsteder sådanne påbud. FERC ledes af fem kommissionsmedlemmer, hvoraf de fire er udpeget af Trump',
- lader være med at støtte kulkraftværker som ikke kan konkurrere med vedvarende energi.

Det bedste vil være hvis Federal Energy Regulatory Commission (FERC), kunne pålægge West Virginia og Ohio, at etablere vindmølle produktioner som kan erstatte de tabte arbejdspladser i kulindustrien.