Læsetid: 1 min.

FN’s klimapanel: Læk fra rapport er uheldigt i en i forvejen svær proces

FN’s klimapanel, IPCC, beklager, at der er blevet lækket oplysninger fra et udkast til en kommende rapport om mulighederne for at begrænse klodens opvarmning til 1,5 grad
13. januar 2018

Flere hundrede klimaeksperter under FN’s klimapanel, IPCC, er i øjeblikket ved at gennemgå andet udkast til en kommende rapport om mulighederne for at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader.

Rapporten, der blev bestilt under klimatopmødet i Paris i 2015, og som skal danne grundlag for en fremtidig global klimapolitik, offentliggøres i sin endelige version den 8. oktober i år.

Fredag kunne nyhedsbureauet Reuters imidlertid publicere en omfattende læk fra udkastet, der overordnet set beskriver klimamålet som muligt, men svært.

En læk på nuværende tidspunkt er meget uheldigt, skriver IPCC i en pressemeddelelse, hvor de samtidig understreger, hvorfor andre medier ikke skal citere fra det lækkede udkast.

»For det første kan teksten ændre sig substantielt fra dette andet udkast til den endelige version, når forfatterne har taget alle eksperter og regeringers vurderinger med i betragtning,« skriver IPCC, der videre forklarer:

»For det andet kan nyligt publiceret videnskabeligt materiale stadig nå at komme med i den endelige vurdering.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ib Christensen

Hvem forventes at skulle godkende denne rapport, når den evt. bliver færdig?
Kunne lækken ikke antyde at der er nogen indenfor systemet der føler grund til mistillid til "hvem der skal godkende" rapporten?
Eller måske er det slet ikke læk der er tale om, men det frie erhversliv der har fristen en over evne til at sælge en kopi.?

Som afhængig af planeten og skatteyder, ser jeg det nu ikke som uheldigt, at vi ender med muligheden for at kunne vurderer hvad der fjernes / tilføjes undervejs.
Det uheldige er at det kan kun gå få langsomt med, at få lavet et afsæt til at gøre noget ved problemerne. Vi ender med at vente på den rigtige løsning så længe, at det er blevet for sent.