Læsetid: 1 min.

Vi giver dig overblikket over klimakampen – uge for uge

Næsten alle verdens lande har underskrevet Paris-aftalen, men det kniber ofte med at følge de store klimaambitioner op med handling. Følg de de store og små skridt, der tages i henholdsvis den rigtige og forkerte retning. Vi sender til din indbakke en gang om ugen
Næsten alle verdens lande har underskrevet Paris-aftalen, men det kniber ofte med at følge de store klimaambitioner op med handling. Følg de de store og små skridt, der tages i henholdsvis den rigtige og forkerte retning. Vi sender til din indbakke en gang om ugen

Mia Mottelson

3. januar 2018

Er vi på vej til at redde klimaet, kloden og os selv?

Information har dækket klimaets forandringer siden 1980’erne. Vi har skrevet om Svend Aukens første grønne visioner for Danmark, om den minimale aftale i Kyoto over den totale fiasko under COP15 i København og til håbet atter blev tændt med aftalen i Paris. Men tvivlen er der stadig.

I 2015 i Paris besluttede stort set samtlige af klodens ledere at gøre deres yderste for at holde klodens temperaturstigning til mellem 1,5 og to grad celsius.

Fortsætter udledningerne af drivhusgasser på nuværende niveau, vil målet fra Paris være overskredet om senest 20 år.

Så udfasningen af kul, olie og gas skal tage fart om allerede få år, hvis det skal lykkes at nå målet. Det kræver langt mere ambitiøs, politisk handling.

Derfor har vi lanceret et klimanyhedsbrev, hvor vi følger udviklingen og bestræbelserne på at holde målet fra Paris – hver uge med de største og vigtigste positive såvel som negative tiltag.

Serie

Hvad med klimaet?

I august 2017 udkom en rapport, der konkluderede, at verdens lande havde 1.000 dage tilbage, hvis ambitionerne i Paris-aftalen skal indfries. Næsten alle verdens lande har underskrevet klimaaftalen, men det kniber ofte med at følge ambitionerne op med handling. I denne serie vil vi bringe en oversigt over de store og små skridt, der tages i henholdsvis den rigtige og forkerte retning

Seneste artikler

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu