Læsetid: 2 min.

Indsættelse af catalansk selvstyrepræsident udsat på ubestemt tid

Tirsdag skulle det catalanske parlament afgøre, hvem der de kommende fire år skal være præsident for det catalanske selvstyre. Det skete ikke
31. januar 2018

Tirsdag skulle det nyvalgte, catalanske parlament samles for at udpege en kommende selvstyrepræsident, men få timer inden meddelte den catalanske parlamentsformand, Roger Torrent, at samlingen udsættes på ubestemt tid.

På et pressemøde tirsdag formiddag sagde Torrent, at de catalanske separatister »ikke vil lade sig presse«, og han understregede, at Carles Puigdemont, der opholder sig i eksil i Belgien – fordi han vil blive arresteret i Spanien – fortsat er den eneste kandidat til posten som catalansk selvstyrepræsident:

»Vi accepterer ikke indblanding i et demokratisk parlament. Det er hverken vicepræsidenten (i den spanske regering, red.) eller forfatningsdomstolen, der skal afgøre, hvem der skal være Cataloniens præsident. Vi kan ikke acceptere, at andre bare kan beslutte, at catalonierne har stemt forkert, fordi vi ikke stemte på dem, de ønskede.«

De catalanske separatister vandt flertallet af sæderne ved det catalanske selvstyrevalg den 21. december og krævede efterfølgende, at den tidligere selvstyrepræsident Carles Puigdemont bliver genindsat.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Miguel Tuells

Separatisterne er totalt og absolut ligeglade med folks reelle problemer, nu standses al mulig normalitet paa ubestemt tid.
Nu er de forresten i meget strid mellem hinanden.
Igaar var det det Catalanske selvstyrepoliti som slog paa folk udenfor parlamentet, men dette reflekteres ikke imedierne.....