Læsetid: 3 min.

Italien går til valg: Regeringspartiet følger Macrons pro-EU drejebog

Partito Democratico-ministeren Sandro Gozi siger, at hans parti vil forsøge at gøre den franske præsident Macron kunsten efter ved at sætte Europa i valgkampens centrum
24. januar 2018

Emmanuel Macrons pro-europæiske antipopulistiske kampagne er inspirationskilden for Italiens regerings centrum-venstreparti, Partito Democratico (PD), når det skal mobilisere vælgerne til det forestående valg, siger Sandro Gozi, Italiens minister for europæiske anliggender.

Gozi er ven af Frankrigs præsident Macron og PD-lederen Matteo Renzis nære allierede. Han understregede det europæiske aspekt, da valgkampen officielt blev skudt i gang i Milano i fredags:

»Valget er italiensk, men Europa kommer til at ligge øverst på dagsordenen, og valgets resultat kommer til at få betydning for alle i Europa,« siger han i et interview med The Guardian.

Det fraktionsprægede PD sakker efter Femstjernebevægelsen (MS5) i meningsmålingerne, og de fleste tror, at afstemningen 4. marts kommer til at sende en centrum-højreregering til magten, muligvis med tidligere premierminister Silvio Berlusconi og Liga Nord som en del af koalitionen.

Gozi siger, at PD er »kommet tilbage på sporet« i løbet af det forløbne år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu