Læsetid: 5 min.

Koalitionen har dræbt 80 civile i Irak og Syrien, som ingen lande vil tage ansvaret for

USA’s partnerlande i luftkrigen mod Islamisk Stat i Irak og Syrien har bombedræbt mindst 80 civile, som ingen offentlig vil tage ansvar for. Dermed står de pårørende i præcis den situation, som kritikere har advaret om siden luftkrigens begyndelse
Storbyen Mosul er det sted, der er blevet bombet suverænt mest under den snart tre et halvt år lange luftkrig mod Islamisk Stat. Antallet af civile tab eksploderede, da koalitionen med sine luftangreb hjalp irakiske styrker med at generobre byen. Ét enkelt angreb i al-Jadidah-kvarteret dræbte i marts 2017 mindst 105 mennesker, har amerikansk militær erkendt.

Storbyen Mosul er det sted, der er blevet bombet suverænt mest under den snart tre et halvt år lange luftkrig mod Islamisk Stat. Antallet af civile tab eksploderede, da koalitionen med sine luftangreb hjalp irakiske styrker med at generobre byen. Ét enkelt angreb i al-Jadidah-kvarteret dræbte i marts 2017 mindst 105 mennesker, har amerikansk militær erkendt.

Felipe Dana

25. januar 2018

På nær ét luftangreb har kun USA taget ansvar for civile tab, som koalitionens flybombardementer har været skyld i i krigen i Irak og Syrien mod Islamisk Stat. Koalitionen har erkendt i alt 817 civile dræbte, men af dem er navnene på 80 ofre og omstændighederne, hvorunder de blev dræbt, endnu hemmeligholdt. De øvrige koalitionspartnere vil ikke have deres angreb bragt i søgelyset.

I første omgang var de 80 dræbte af samme årsag slet ikke med i de officielle statistikker, bekræfter USA’s militære centralkommando over for Information. 

»De var ikke tidligere blevet regnet med, fordi angrebene var begået af partnernationer,« siger Kyle Raines, pressechef ved CENTCOM, amerikansk militærs centralkommando. Mørklægningen, som først blev afdækket af Foreign Policy, har omfattende konsekvenser for krigens civile ofre. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

  • Anders Graae
  • Eva Schwanenflügel
Anders Graae og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Set i lyset af de mange hundrede tusinder der er blevet dræbt, i denne, såvel som alle de andre konflikter i muslimske lande, forekommer det da fuldstændigt ligegyldigt om den vestlige koalition skulle have dræbt lidt civile. De har jo garanteret ikke gjort det med vilje - i modsætning til de forskellige regimer i disse overtrosbefængte (lorte)lande. Disse menneskers vanvittige overtro er skyld i alle disse lidelser. Få dog gang i noget udvikling, start med at reformere denne overtro kaldet islam.
Selv tak.