Læsetid: 2 min.

Myanmar sigter journalister og fortsætter lukkethed om etniske overgreb

To journalister, der havde søgt information om en massegrav i Rakhine, blev i denne uge sigtet for at have skaffet sig adgang til statshemmeligheder. Sagen kommer til at sætte borgerrettighederne i det unge demokrati på prøve
13. januar 2018

Myanmar har overhørt alle internationale opfordringer til at åbne for journalister og internationale observatørers frie adgang til den nordvestlige stat Rakhine siden august, hvor mere end 650.000 civile fra det muslimske rohingya-mindretal er flygtet over grænsen til Bangladesh.

I denne uge blev to journalister fra nyhedsbureauet Reuters trods international kritik formelt sigtet for brud på Myanmars lov om ’officielle hemmeligheder’.

De to journalister – den 31-årige Wa Lone og den 27-årige Kyaw Soe Oo – havde, før de blev arresteret den 12. december, modtaget billeder af en massegrav i Rakhine og var i gang med at undersøge situationen nærmere, skriver The New York Times.

Politiet anklager dem for at skaffe sig adgang til »vigtige hemmelige dokumenter« via to politimænd, der havde arbejdet i området.

De to journalister står til en straf på op til 14 års fængsel og en rettergang, der formentlig kommer til at følge militærets anbefalinger. Retssikkerheden i Myanmar lider under arven fra fem årtiers militærdiktatur, og retssystemet er ikke blevet reformeret trods Aung Su Kyis løfter om professionalisering.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu