Læsetid: 1 min.

Selv om separatisterne har flertal, er det endnu uklart, hvem der skal lede Catalonien

Kampen om magten i Catalonien fortsætter. Den 17. januar skal et nyt catalansk selvstyre være konstitueret
Carles Puigdemont, der i sin valgkamp lagde vægt på, at han ville vende tilbage og lade sig genindsætte som selvstyrepræsident i Catalonien, hvis separatisterne vandt, opholder sig fortsat i selvvalgt eksil i Belgien.

Carles Puigdemont, der i sin valgkamp lagde vægt på, at han ville vende tilbage og lade sig genindsætte som selvstyrepræsident i Catalonien, hvis separatisterne vandt, opholder sig fortsat i selvvalgt eksil i Belgien.

AA/ABACA

6. januar 2018

Siden valget til det catalanske selvstyreparlament den 21. december, hvor de tre separatistpartier vandt flertallet, har det store spørgsmål været, hvem skal lede det nye catalanske selvstyre?

For selv om separatisterne efter valget sidder på et flertal på 70 af parlamentets 135 sæder, er otte af de valgte separatister, herunder de to præsidentkandidater Oriol Junqueras og Carles Puigdemont, enten fængslet eller opholder sig uden for Spanien af frygt for juridiske repressalier.

Fredag afgjorde den spanske højesteret, at Oriol Junqueras, der er præsidentkandidat for republikanerne i separatistpartiet ERC, ikke bliver løsladt og fortsat skal sidde fængslet. Han er dermed ude i forhold til at kunne blive ny regeringsleder.

Og Carles Puigdemont, der i sin valgkamp lagde vægt på, at han ville vende tilbage og lade sig genindsætte som selvstyrepræsident, hvis separatisterne vandt, opholder sig fortsat i selvvalgt eksil i Belgien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Miguel Tuells

Den spanske hoejesteret argumenterer (i afgoerelse af igaar 5e januar) at Oriol Junqueras naturligvis ikke er varetaegtsfaengslet for sine idéer, men for at have sat sig i spidsen -fra en magtpost- for en bevaegelse der i strid med loven ville afholde en folkeafstemning,for uafhaengighed, med bevidtshed om at det var ulovligt, og om at det kunne foere til vold, plus at han har brugt offentlige penge paa noget der er forbudt. Afgoerelsen er vaerd at laese, desvaerre kun paa spansk.
https://okdiario.com/img/2018/01/05/auto-desestima-apelacion-junqueras.pdf