Læsetid: 2 min.

Tumult i Tunesien

De største demonstrationer siden Jasminrevolutionen afspejler en enorm desillusion blandt landets arbejdsløse unge: Foregangslandet fra Det Arabiske Forår fik frihed og demokrati, men ingen økonomisk fremgang
13. januar 2018

Roen er atter faldet over Tunesien efter en skrækkelig uge med de værste optøjer siden året for Jasminrevolutionen, 2011.

Siden mandag er over 800 mennesker blevet arresteret for gadeuro, plyndringer, ildspåsættelser og ulovlige vejspærringer, noterer nyhedsbureauet AFP.

Værst var volden i byen Siliana, 130 km fra hovedstaden Tunis, hvor grupper af unge mænd kastede sten og molotovcocktails efter sikkerhedsstyrker, der svarede igen med tåregas. I alt er 21 politifolk såret, men ingen civile. I går kunne en talsmand for Tunesiens indenrigsministerium dog melde, at »stabiliteten er genoprettet«.

Spørgsmålet er hvor længe.

Frustration blandt unge

I landet, der blev Det Arabiske Forårs arnested, ser en ny regnskabets time ud til at nærme sig, syv år efter diktatoren Ben Alis fald. Det vurderer Guardians mellemøstanalytiker, Martin Chulov.

De store forhåbninger, der blev skabt med Jasminrevolutionen, opleves ikke som indfriet af Tunesiens store pjalteproletariat af unge marginaliserede arbejdsløse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Touhami Bennour

Jeg håber i hvertfald at protestatorer har ikke råbt "ned med demokratiet", hvis de ikke har sagt det er der håb. Det bliver snart ny valg. Der skal mindes den franske demokrati stabileseret sig 100 år efter revolutionen. På den anden side er det gladeligt at se Saudi Arabien bevæge sig mod mere frihed. Det saudiske forandring betyder meget for"det arabisk Forår". Den afsatte tunesiske president er fllygtet nemlig til saudi Arabien.