Læsetid: 3 min.

USA vil alligevel ikke oplyse, om man dræbte familien Hadid

Ny koalitionsprocedure for civile dræbte i Irak og Syrien får direkte konsekvenser for familien Hadid, der mistede fire familiemedlemmer i et koalitionsbombardement i Mosul. Nu vil USA ikke længere oplyse, om bomberne kom fra amerikanske fly eller fra en allierets, hvilket gør det svært for familien at gå videre med sagen
Abdallah, Fadhila, Muthanna og Sumaiya Hadid blev dræbt i et luftangreb 22. april 2015. Efter i to et halvt år indrømmede koalitionen IS at stå bag bombardementet.

Abdallah, Fadhila, Muthanna og Sumaiya Hadid blev dræbt i et luftangreb 22. april 2015. Efter i to et halvt år indrømmede koalitionen IS at stå bag bombardementet.

Privatfoto

25. januar 2018

Efter Information og DR2 fik en sag om drab på fire irakiske civile genåbnet hos koalitionen mod Islamisk Stat, lovede USA’s militære centralkommando at oplyse, om bomberne kom fra amerikanske fly eller fra en af deres allierede. Men nu trækker amerikanerne i land, fordi koalitionslande har klaget over, at USA’s omtale af egne drab bringer de andre lande i søgelyset.

I første omgang afviste koalitionen sagen som »ikke troværdig«.

Abdallah, Fadhila, Muthanna og Sumaiya Hadid mistede alle livet den 22. april 2015, da koalitionen mod Islamisk Stat bombede naboens hus i Mosul, som IS angiveligt brugte som ammunitionsdepot.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Niels Duus Nielsen
David Zennaro og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Duus Nielsen

Slå ihjel vil de gerne, men tage ansvaret for myrderierne - nej, det vi de dog alligevel ikke. Politikerne har blod på hænderne, og de ved det, men de vil ikke have, at vi ved det.

Kan vi dog ikke snart få nogle nye politikere - nogen, der ikke er i lommen på på våbenfabrikanterne, men i stedet koncentrerer sig om at skabe et samfund, som vi mennesker kan leve i. Leve, ikke dø, og ikke bare overleve, overleve er for lidt!

Niels Duus Nielsen

"The inescapable truth [...] is that you cannot bomb, kill, invade, occupy, and torture, and then expect no pushback, no retaliation, no blowback. Nor can you cynically arm or fund extremist groups to fight your “official enemy” and then assume those extremist groups won’t one day turn on you or your allies. Actions have consequences; actions, to quote Newton, have equal and opposite reactions."

https://theintercept.com/2018/01/22/blowback-cia-drones-middle-east/