Læsetid: 2 min.

Catalanske separatister tæt på enighed om afløser for Puigdemont

Endelig ser det ud til, at de catalanske separatister kan nå til enighed om at pege på en anden kandidat end Carles Puigdemont som kommende selvstyrepræsident for Catalonien
10. februar 2018

Torsdag blev de tre catalanske separatistpartier, der tilsammen har flertallet i det catalanske parlament, tilsyneladende enige om at pege på en anden præsidentkandidat end den tidligere selvstyrepræsident, Carles Puigdemont. Puigdemont opholder sig fortsat i eksil i Belgien af frygt for de spanske myndigheder.

Siden valget til det catalanske selvstyreparlament den 21. december sidste år, har det ikke været muligt at danne regering, fordi separatisterne har fastholdt, at Carles Puigdemont er regionens legitime leder og derfor eneste kandidat til embedet som præsident for selvstyret.

Puigdemont er sigtet af den spanske, offentlige anklager for overtrædelse af landets forfatning, fordi han som præsident for Cataloniens selvstyre gennemførte en folkeafstemning om catalansk selvstændighed og efterfølgende erklærede processen mod catalansk løsrivelse for skudt i gang. Han kan ikke rejse ind i Spanien uden at blive arresteret, og han kan derfor heller ikke blive indsat som præsident for det catalanske selvstyre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Problemet er ikke om Waterloo-galningen Puigdemont bliver indsat som Praesident, alle har klart at det bliver umuligt paa lovlig vis. Nu handler det om at lave én eller anden folklorisk udnaevning som "legitim praesident" for at den konstante provokation og agitprop kan rulle videre. Ved sidem af dette vil der paa lovlig vis indsaettes en officiel Praesident, og saa er den blodige strid om det skal vaere Elsa Artadi som reelt vil goere hvad Kong Gulerod Puigdemont I befaler eller Sergi Sabriá, som ville styres fra Extremera-faengslede Junqueras.

Carles Puigdemont har underskrevet et berømt dokument på vegne af Cataloniens parlament og det vist på tide at dokumentet bliver eksekveret