Læsetid: 3 min.

Den franske by Nantes får alligevel ikke en lufthavn, men får lov til at beholde sine marker og enge

Den franske regering har efter næsten halvtreds års tovtrækning opgivet at bygge en splinterny lufthavn nord for Nantes, så aktivisterne vejrer CO2-fri morgenluft
14. februar 2018

Der blev jublet og danset i laden la Vache-qui-rit i den lillebitte landsby Les Domaines 20 km nord for Nantes forleden. Festen foregik på en gård, hvor familien i generationer har kæmpet mod planerne om at bygge en lufthavn på marker og enge ved det efterhånden berømte og berygtede område Notre-Dames-des-Landes.

Her har familier indtil midten af januar levet i uvished om, hvornår de ville blive sat ud af de fædrene gårde, der for længst er tvangsopkøbt af den franske stat. Der blev danset og drukket champagne, cidre, vin og saftevand, som i en Marcel Pagnol-roman eller som hobbitter, der fester i Ringenes Herre, når de har vundet over de onde.

»Jeg konstaterer, at der i dag ikke foreligger de samlede betingelser for at gennemføre et projekt som lufthavnen ved Notre-Dames-des-Landes,« lød ordene fra Paris fra premierminister Philippe, der stod flankeret af de højeste sfærer af den franske regering: justitsministeren og miljøministeren.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu