Læsetid: 1 min.

Kirkeleder fra Singapores rigeste kirke fanget under flugtforsøg i fiskebåd

Singapores måske største svindelsag blev afsløret, da det kom frem, at kirken havde finansieret kirkens grundlæggers kone, Sun Hos, popstjerneeventyr
24. februar 2018

»Vi skulle bare ud at fiske.«

Sådan lød forklaringen fra den svindeldømte kirkeleder Chew Eng Han, da han, dagen før han skulle melde sig klar til afsoning, blev opdaget i en fiskebåd på vej til Malaysia.

Den singaporeanske kirkeleder fik sammen med fem andre i kirkens ledelse tidligere på måneden stadfæstet deres dom for svindel med et større millionbeløb, der var doneret til Singapores største evangelistkirke, City Harvest.

Ud over fiskergrej havde bådens passagerer tre mobiltelefoner og 30.000 kroner i kontanter.

City Harvest-kirken, der blev grundlagt i Singapore i 1989, har i dag 30.000 medlemmer og 48 afdelinger i Asien. Kirkens velbesøgte gudstjenester er bygget op omkring popsange til ære for Gud og den kristne tro, skriver BBC.

Kristenpop

Svindelsagen, der anses som en af Singapores største, blev afsløret, da det kom frem, at kirken havde finansieret kirkens grundlæggers kone, Sun Hos, popstjerneeventyr. Kirken argumenterede for, at hun var en »syngende præst«, og at hendes popmusik var en måde at vække ikkekristnes interesse for Gud på.

Kirken forsøgte at fremme hendes karriere gennem et samarbejde med den amerikanske rapper Wyclef Jean. Men sange som »China Wine« og »Mr. Bill«, hvor hun sang om at slå sin mand ihjel, fik dog aldrig et stort internationalt gennembrud.

Popsangerinden selv er ikke dømt i sagen, men hendes mand Kong Hee blev sidste år idømt tre år og seks måneders fængsel, mens kirkelederen Chew angiveligt forsøgte at flygte fra den næsthårdeste straf i sagen på tre år og fire måneders fængsel.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu