Læsetid: 9 min.

Lega Nord vil erobre hele Italien med hjælp fra den voksende nyfascistiske fløj

Det indvandrerkritiske parti Lega kan blive kongemageren ved det italienske parlamentsvalg. Partiets nye leder har droppet tanken om regional selvbestemmelse. Han vil i stedet kapre hele landet med støtte fra Berlusconi og den voksende nyfascistiske højrefløj
Siden Matteo Salvini overtog formandsposten i Lega, har partiet bevæget sig fra at være i knæ til at stå til at få 14 procent at stemmerne ved det italienske valg

Siden Matteo Salvini overtog formandsposten i Lega, har partiet bevæget sig fra at være i knæ til at stå til at få 14 procent at stemmerne ved det italienske valg

Mauro Ujetto/Ritzau Scanpix

22. februar 2018

28-årige Luca Traini håbede på en politisk karriere. Sidste år stillede han op til et kommunalvalg i en lille by i regionen Le Marche på Italiens Adriaterhavskyst som kandidat for det højrenationale og indvandrerkritiske parti, Lega Nord. Han blev ikke valgt.

I begyndelsen af denne måned kørte Traini afsted i sin sorte Alfa Romeo 147. Han satte kursen mod den nærliggende by Macerata. At han netop havde udset Macerata som stedet, hvor han ville forsøge at skyde på immigranter og flygtninge, var formentligt ikke tilfældigt.

Nogle dage forinden var en 18-årige italiensk kvinde blevet fundet parteret i to kufferter i Macerata. En nigeriansk migrant blev senere arresteret og anklaget for at have begået mordet. Dagen efter skrev Legas (tidligere Lega Nord) formand og premierministerkandidat, Matteo Salvini, på Twitter:

»Hvad lavede denne snog stadig i Italien? Venstrefløjen har blod på sine hænder.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
  • Maj-Britt Kent Hansen
David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

750.000 illegale afrikanske i Italien. En hjemsendelses hastighed de seneste måneder, hvor det alt andet lige vil tage 4000 år at få den sidste tilbage, og vejen er banet for noget nyt.
Italien er ikke noget særsyn. Europa ligger som vi har redt.

Hvordan kan det være, at "alle" fascistiske partier i Vesteuropa gerne vil nærme sig Rusland, mens tilsvarende partier i Mellemeuropa (det, de fleste kalder Østeuropa) vil fjerne sig længst muligt fra Rusland?