Note
Læsetid: 1 min.

Martin Schulz står nu helt uden poster i SPD

Hårdt presset vil Martin Schulz, der for et år siden lignede en seriøs kanslerkandidat, både droppe partilederposten i SPD og planen om at blive tysk udenrigsminister.
Udland
10. februar 2018

»I en regering under Angela Merkel vil jeg aldrig indtræde.«

Så entydigt lød det fra SPD-leder Martin Schulz dagen efter det tyske valg, efter at han allerede på valgaftenen definitivt havde erklæret, at SPD ville gå i opposition.

Efter kovendingen og forhandlingerne om en stor koalition med Merkels CDU/CSU proklamerede Schulz i denne uge, at han gav afkald på partilederposten i SPD for til gengæld at stræbe efter posten som udenrigsminister som afløser for den ellers populære Sigmar Gabriel.

Efter heftig kritik om løftebrud fra Sigmar Gabriel og efter stærkt internt pres i partiet, meddelte den tidligere EU-parlamentspræsident Schulz fredag, at han også giver afkald på at indtage en ministerpost i Merkels kommende regering.

»Vi laver politik for menneskene i dette land. Dertil hører, at mine personlige ambitioner må komme i anden række efter partiets interesser,« lød det i en meddelelse fra Schulz.

Schulz’ primære grund til at droppe en ministerpost er, at han anser et eventuelt løftebrud for at øge risikoen for, at afstemningen blandt de 460.000 SPD-medlemmer om resultatet af regeringsforhandlingerne falder negativt ud.

»Dermed håber jeg samtidig inderligt, at persondebatten i SPD er afsluttet,« skriver Martin Schulz, der i øvrigt understreger stolthed over forhandlingsresultatet, der indebærer socialdemokratiske krav som forbedring af uddannelse, pleje, pension, arbejde og skat samt især en ny europapolitisk linje.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her