Læsetid: 4 min.

Pensionskasse vil stramme kontrollen efter skandaleinvestering i Mozambique

Det var en fejl, som var svær at undgå, da MP Pension investerede 41 millioner i et korrupt mozambiquisk tunfirma, vurderer pensionskassen selv i en ny rapport. Medlemmerne savner, at der placeres et ansvar, men de roser MP Pensions forslag til kontrol af fremtidige investeringer
Det var en fejl, som var svær at undgå, da MP Pension investerede 41 millioner i et korrupt mozambiquisk tunfirma, vurderer pensionskassen selv i en ny rapport. Medlemmerne savner, at der placeres et ansvar, men de roser MP Pensions forslag til kontrol af fremtidige investeringer

Thomas Trutschel

9. februar 2018

Magistrenes og Psykologernes Pensionskasse (MP Pension) frifinder i store træk sig selv i sagen om det korrupte tunselskab Ematum, som MP Pension i 2013 valgte at investere for 41 millioner kroner obligationer i i den tro, at pengene skulle gå til udvikling af fiskeindustri i det fattige Mozambique.

Ematum viste sige at være omdrejningspunkt for en større korruptionsskandale, der har forarmet den mozambiquiske befolkning. Skandalen involverer landets regering, en schweizisk og en russisk storbank og i sidste led altså en lang række internationale investorer, herunder flere danske banker og pensionskasser.

I Danmark er det kun MP Pension, der efter pres fra medlemmerne har valgt at undersøge forløbet, hvor pensionskassen købte obligationer i firmaet.

Og det er som resultat af denne undersøgelse, der blev offenttliggjort i slutningen af januar, at MP Pension altså konkluderer, at man ikke kunne have handlet anderledes.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

En garanti på hundredevis af millioner dollar der var skrevet på bagsiden af en bananskræl med Bamse og Kyllings kragetæer? Det var søreme uheldigt.