Læsetid: 2 min.

Separatisterne vil fortsat ikke ofre Puigdemont

Den politiske situation i Catalonien er fastlåst. Separatisterne, der har flertallet, kræver fortsat den flygtede Puigdemont indsat som selvstyrepræsident, men det tillader spansk lov ikke. Vælg en ny kandidat, lyder opfordringen
Separatisterne, som ønsker et selvstændigt Catalonien, vandt flertallet af sæderne i det catalanske parlament ved valget den 21. december sidste år, og de kræver, at den tidligere selvstyrepræsident Carles Puigdemont genindsættes som præsident for det nye regionale parlament.

Separatisterne, som ønsker et selvstændigt Catalonien, vandt flertallet af sæderne i det catalanske parlament ved valget den 21. december sidste år, og de kræver, at den tidligere selvstyrepræsident Carles Puigdemont genindsættes som præsident for det nye regionale parlament.

Ritzau Scanpix

2. februar 2018

Der hersker forsat stor forvirring om indsættelsen af en ny selvstyrepræsident i Catalonien.

Separatisterne, som ønsker et selvstændigt Catalonien, vandt flertallet af sæderne i det catalanske parlament ved valget den 21. december sidste år, og de kræver, at den tidligere selvstyrepræsident Carles Puigdemont genindsættes som præsident for det nye regionale parlament.

Carles Puigdemont har siden november befundet sig i eksil i Belgien, fordi han er sigtet for oprør imod den spanske stat og vil blive arresteret ved indrejse til Spanien. Alligevel hævder både han og resten af de catalanske separatister, at det er Puigdemont og ingen andre, der er kandidat til posten som selvstyrepræsident.

»Han er og vedbliver at være vores eneste kandidat,« gentog den catalanske parlamentsformand, Roger Torrent, torsdag i et interview med radiostationen RAC1.

Her fastholdt han, at det er det catalanske parlament og ikke den spanske forfatningsdomstol, der afgør, hvem der skal være præsident i Catalonien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nej, separatisterne er vilde med at blive af med Puigdemont, blot vil ingen staa som den der har stukket kniven, dette er jo noget som Franco skal have skylden i.