Læsetid: 7 min.

USA har blandet sig i flere demokratiske valg i verden end Rusland

Ruslands forsøg på at påvirke udfaldet af præsidentvalget i USA i 2016 var del af et mønster, som begge lande har fulgt siden Den Kolde Krig. Både lyssky og synlige metoder er blevet benyttet til at støtte kandidater og partier, der anses for en trussel mod USA’s eller Ruslands interesser, fortæller en amerikansk forsker
24. februar 2018

Næsten hver dag i over et år har amerikanske medier omtalt en russiskledet »informationskrig«, der skal have haft til formål at påvirke udfaldet af præsidentvalget i 2016. Politikere fra begge partier og ledere af USA’s efterretningstjenester har gang på gang beskyldt præsident Vladimir Putin for at ville »destabilisere og undergrave amerikansk demokrati«.

Den eneste leder, der har tiet, er præsident Donald Trump.

Mange har gættet på, hvad Trumps motiv kunne være. En strategisk alliance mellem USA og Rusland vendt mod Kina og islamistisk terrorisme? Flere kommentatorer har antydet, at Trump Organization står i gæld til russiske oligarker, og at Trump derfor bliver blackmailet. Andre mener, Trump satser på russisk støtte til valgene i 2018 og 2020.

Men der er en helt anden og sjældent nævnt forklaring på præsidentens uvilje mod at kritisere Putin: USA er involveret i præcis samme type påvirkningskampagner rundt omkring i verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Benno Hansen
 • Jan Pedersen
 • Eva Schwanenflügel
 • Espen Bøgh
 • Toke Andersen
 • Poul Erik Riis
 • Anders Graae
Benno Hansen, Jan Pedersen, Eva Schwanenflügel, Espen Bøgh, Toke Andersen, Poul Erik Riis og Anders Graae anbefalede denne artikel

Kommentarer

- Ja.., det er sket så mange gange; "Iran tilbage i 1950erne, hvor den demokratisk folkevalgte Mossadeq blev styrtet - jeg siger ikke af hvem på 3 bogstaver, siden har Chiles befolkning også set en demokratisk præsident blive vælte - af nogen der også har 3 bogstaver, generelt har hele Sydamerika oplevet hvordan deres lande er blevet demokratisk styret udefra,Irak med "masseødelæggelsesvåben" blev også invaderet og et systemskifte igangsat.

Det undergravende er i dagens lys sket via elektroniske hjælpemidler og internettet, - hvor ikke kun fjender er blevet aflyttet, - men sandelig også venner og allierede, samt de i ånden politiske og demokratiske lande i troen på det løgnagtige venskab som blev tilbudt, - de fik alle kniven i ryggen og blev anset som fjender i lighed med de rigtige fjender af demokrati, frihed og borgerrettigheder, og det sidste gjorde Amerika mod sine egne borgere selv, for de blev også anset som fjender.