Nyhed
Læsetid: 1 min.

Usikkerheden om Nordkoreas OL-deltagelse fortsætter

Nordkoreas atleter er ankommet til vinter-OL i Sydkorea, selv om Pyongyang tidligere på ugen aflyste en fælles kulturel optræden, der skulle have markeret optakten til vinter-OL
Udland
3. februar 2018

Protester brød torsdag ud i Seoul, samme dag som nordkoreanske atleter ankom til Sydkorea for at deltage i næste uges vinter-OL. Omkring 50 demonstranter trodsede Seouls minusgrader, men blev standset af politiet, da en demonstrant begyndte at brænde Nordkoreas flag, skriver australske 9News.

I Sydkorea har Nordkoreas OL-deltagelse fået en blandet modtagelse. Umiddelbart efter at det i forrige uge blev offentliggjort, at atleter fra nord og syd skal marchere under samme flag ved vinterlegenes åbning på fredag, faldt opbakningen til sydkoreanske præsident Moon Jae-in.

Moon, der ellers er populær blandt Sydkoreas yngre vælgere, fik med 67 procents opbakning den dårligste meningsmåling i fire måneder, skriver The Guardian.

Den offentlige debat i Sydkorea har skabt usikkerhed om Nordkoreas opbakning til vinter-OL. Mandag aflyste Nordkorea en planlagt fælles optræden på Mount Kumgang i Nordkorea, der siden 2008 har været lukket for turister fra Sydkorea.

Aflysningen kom, efter at sydkoreanske medier i sidste uge kritiserede Nordkorea for at afholde en militærparade i Pyongyang dagen før vinter-OL.

Trods logistiske udfordringer i forbindelse med Nordkoreas sene udmelding om at deltage i OL efter Kim Jong-uns nytårstale, har den Internationale Olympiske Komité (IOC) bakket op om forhandlingerne mellem Sydkorea og Nordkorea for at få de praktiske detaljer på plads inden vinter-OL i næste uge.

I alt 22 nordkoreanske sportsfolk ventes at deltage i OL, heriblandt skiløbere, et kunstskøjteløberpar og en gruppe kvindelige ishockeyspillere, der skal spille sammen med det sydkoreanske landshold.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her