Læsetid: 6 min.

»Al-Shabaab gav mig muligheden for et nyt liv«

Efter at have afsonet flere års fængsel blev Mohammed Ali Omar deporteret fra England og lige ind i armene på den somaliske terrorbevægelse Al-Shaabab. Nu har han vendt jihadisterne ryggen og drømmer mod alle odds om en dag at vende tilbage familien og livet i England. Ny film tegner billedet af en tidligere fremmedkrigers udsigtsløse skæbne
Filmen skilder Mohammeds udsigtsløse tilværelse i Mogadishu efter hans brud med Al-Shabaab. 

Filmen skilder Mohammeds udsigtsløse tilværelse i Mogadishu efter hans brud med Al-Shabaab. 

Foto fra filmen

19. marts 2018

Mohammed Ali Omar savner England.

Det er ellers ikke fordi hans opvækst i det østlige London har været nogen dans på roser. Mohammed voksede op uden sine forældre, der som spæd havde sendt ham og hans to søstre væk fra borgerkrigen i Somalia.

I teenageårene blev han rodet ind kriminalitet, og i 2007 fik han en dom på to års fængsel for hashhandel. Opholdet i fængslet gjorde ham mere religiøs.

»Jeg blev forvirret,« som han kortfattet siger til Information i en skrattende telefonforbindelse fra et fængsel i Mogadishu. Denne gang sidder han inde for sin tidligere tilknytning til den somaliske terrorbevægelse Al-Shabaab. Han vil helst ikke snakke om det af frygt for sin sikkerhed

Al-Shabaab, der kæmper for islamisk styre i Somalia og resten af Verden, hvervede Mohammed, efter han blev deporteret til Somalia i 2009 grundet fængselsdommen fra England og sit manglende britiske statsborgerskab. Mohammed var 19 år på det tidspunkt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu