Læsetid: 10 min.

»Australierne anser ikke længere USA for at være en pålidelig allieret«

Under Donald Trump har de fleste australiere mistet en i forvejen vakkelvorn tro på at høre under USA’s beskyttelse. Den vestlige forpost i Oceanien bliver nødt til at finde nye venner som en modvægt til Kinas aggressive militære og økonomiske politik. Men det er svært at forestille sig et realistisk alternativ eller supplement til den amerikanske sikkerhedsgaranti
Den australske premierminister, Malcolm Turnbull (tv.), tager en selfie med den indonesiske præsident Joko Widodo (i midten) og dele af den australske og indonesiske regering under ASEAN-Australien-topmødet i marts. Efter at forholdet mellem Australien og USA er blevet mere anstrengt under Donald Trump, forsøger Australien at styrke sin tilknytning til ASEAN-landene.

Den australske premierminister, Malcolm Turnbull (tv.), tager en selfie med den indonesiske præsident Joko Widodo (i midten) og dele af den australske og indonesiske regering under ASEAN-Australien-topmødet i marts. Efter at forholdet mellem Australien og USA er blevet mere anstrengt under Donald Trump, forsøger Australien at styrke sin tilknytning til ASEAN-landene.

Andrew Taylor

3. april 2018

MELBOURNE – Receptionisten i Hotel Lindrum i Melbourne er som de fleste australiere yderst imødekommende og høflig, som det sig hør og bør. Alligevel kan han ikke holde sin forargelse i ave, da han hører, at gæsterne kommer fra USA.

»Trump er bindegal. Nu forlyder det, at han vil mødes med Kim Jong-un. Det ender altså ikke godt,« udbryder receptionisten med henvisning til Nordkoreas kommunistiske diktator.

Receptionistens udseende er typisk australsk – temmelig høj, lysblondt hår, blå øjne og et bredt ansigt. Anerne fra de britiske øer er ikke til at tage fejl af. Langt størsteparten af Australiens 25 mio. indbyggere er ligesom ham af angelsaksisk afstamning – og de følger amerikansk politik, som var det deres nationale crickethold.

Helt ned i detaljerne.

»Har De hørt, at NRA (National Rifle Association, red.) vil lægge sag an mod regeringen i Florida, fordi parlamentet i Tallahassee har vedtaget at forbyde salg af våben til borgere under 21,« spørger hotelreceptionisten med en typisk australsk accent. Hans navn er Michael.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren Veje
  • David Zennaro
  • Carsten Munk
  • Torben K L Jensen
  • Per Klüver
  • Eva Schwanenflügel
Søren Veje, David Zennaro, Carsten Munk, Torben K L Jensen, Per Klüver og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu