Læsetid: 4 min.

Cambridgeøkonomer: De dystre prognoser for Brexit er stærkt overdrevne

Brexit vil gøre briterne væsentligt fattigere. Det forudsiger stribevis af økonomiske prognoser. Men ifølge Cambridgeøkonomer rummer prognoserne fejlagtige antagelser, som alle på mistænkelig vis gør regningen for Brexit større – og dermed taler EU-tilhængernes sag
13. marts 2018

LONDON - Brexit bliver noget nær en økonomisk katastrofe for Storbritannien. Det indtryk er let at få, hvis man skal dømme ud fra de dystre prognoser og rapporter om de økonomiske konsekvenser af Brexit, som med mellemrum bliver slået stort op i medierne.

Senest i januar var det et lækket analysepapir fra det britiske finansministerium, der forudså, at Storbritanniens bruttonationalprodukt vil være vokset fem procent mindre end normalt i 2030 selvom briterne får en frihandelsaftale med EU på plads efter Brexit. En tidligere rapport fra finansministeriet fra 2016 og andre prognoser fra blandt andet OECD og IMF har forudsagt lignende eller endnu større væksttab for samme fremtidsscenarium.

Men ifølge Graham Gudgin, der er en af fire økonomer bag en ny rapport fra Center for Business Research ved Cambridge University, er de dystre forudsigelser om Brexits konsekvenser alt for negative.

»Flere af prognoserne rummer fejl eller problematiske antagelser, som sjovt nok alle sammen forstørrer de negative konsekvenser af Brexit og styrker remain-fløjens argument om, at regningen for Brexit bliver meget stor,« siger Gudgin.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Jeppe Matzen

Forhåbentlig har Cambridge økonomerne ret i, at Brexit kun får begrænset indflydelse på den økonomiske udvikling i Storbritannien. Ingen ønsker, at briterne skal få en dårlig økonomi.

Det er selvfølgelig helt fint, at medlemslandene tjener på EU medlemsskabet; men det er ikke hovedmotivationen for EU.

For mig er EU en tanke om fredelig udvikling og samhandel , hvor vi træffer mange beslutninger i fællesskab. Men hvis man ikke har lyst til det, så skal man da melde sig ud. Landet Storbritannien flytter sig jo ikke, så selvfølgelig vil vi gerne fortsat samarbejde og handle med briterne - også i Nato.