Læsetid: 2 min.

Forhenværende argentinsk præsident mistænkes for at dække over det værste terrorangreb i landets historie

Cristina Fernández de Kirchner står sammen med 11 tidligere embedsmænd og folk tæt på hendes daværende regering anklaget for at dække over bombningen af et jødisk foreningscenter i Buenos Aires i 1994
Christina De Kirchner nægter alle anklager om grov fortielse og magtmisbrug.

Christina De Kirchner nægter alle anklager om grov fortielse og magtmisbrug.

John Thys

10. marts 2018

De argentinske retsmyndigheder annoncerede mandag, at Argentinas tidligere præsident, Cristina Fernández de Kirchner skal afhøres, mistænkt for at dække over en mulig iransk involvering i bombningen af en jødisk forening tilbage i 1994. Det skriver The Guardian.

Chefanklager Claudio Bonadio vil have De Kirchner, der var præsident fra 2007 til 2015, til at redegøre for sin involvering i sagen. Hun og de øvrige anklagede mistænkes for at have holdt hånden over fem iranere, der menes at stå bag terrorattentatet mod den argentisk-jødiske forening. Attentatet, der kostede 85 mennesker livet og sårede hundredvis af andre, betragtes som det værste terrorangreb i Argentinas historie.

De Kirchner, der nægter enhver involvering i sagen, er bl.a. under anklage for grov fortielse og magtmisbrug. De Kirchners og hendes forsvarer mener, at anklagerne er et udtryk for politisk forfølgelse fra hendes efterfølger på præsidentposten, den konservative Mauricio Macri, som de mener har kontrol over landets domstole. Det skriver El País.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu