Læsetid: 4 min.

Ingen tilnærmelse mellem Trump og EU i striden om straftold

Den truende handelskrig kan være en styrkeprøve, der ender med enighed om at fjerne toldsatser og genåbne TTIP-forhandlingerne, håber tilhængere af den strandede handelsaftale mellem EU og USA
12. marts 2018

Det lykkedes ikke i weekenden EU’s handelskommissær Cecilia Malmström at få Donald Trump til at undtage EU fra USA’s varslede straftold på importeret stål og aluminium.

»Ingen umiddelbar klarhed om USA’s præcise procedure for undtagelser,« tweetede EU-kommissæren efter et møde i Bruxelles lørdag med USA’s handelsrepræsentant i EU, Robert Lighthizer.

I mødet deltog også Hiroshige Seko, økonomi-, handels- og industriminister i Japan, som også er truet af Trumps straffeaktion med 25 pct. told på importeret stål og ti pct. på aluminium.

Kort efter mødet sendte Donald Trump et tweet, der ikke tyder på imødekommenhed over for EU:

»EU, vidunderlige lande, som behandler USA meget slemt på handelsområdet, klager over tolden på stål og aluminium. Hvis de dropper deres skrækkelige barrierer og told på importerede varer fra USA, så vil vi tilsvarende droppe vores,« skrev præsidenten.

»Hvis ikke, vil vi lægge afgifter på biler etc.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Jørgen Steen Nielsen

Doinald Trump udtalte direkte ved underskrivelsen af særtolden på stål og aluminium, at Mexico og Canada kun var undtaget indtil videre. Hvis det ikke skulle lykkes at omforhandle NAFTA, så ....

Og vi fik lige fortalt én gang til, at det kun var 5 Nato allierede, der opfyldte den vedtagne målsætning om at anvende 2% af BNP på Forsvaret !!!!

EU lægger i øvrigt en særtold på 74% på kinesisk stål.