Læsetid: 1 min.

Puigdemont trækker sig og peger på ny præsidentkandidat

Carles Puigdemont opgiver »midlertidigt« at blive genindsat som præsident for Catalonien, men peger på ny problematisk kandidat
Carles Puigdemont annoncerede torsdag, at han opgiver at blive genindsat som regeringsleder og præsident for det catalanskse selvstyre.

Carles Puigdemont annoncerede torsdag, at han opgiver at blive genindsat som regeringsleder og præsident for det catalanskse selvstyre.

Thierry Roge

3. marts 2018

Torsdag annoncerede Cataloniens tidligere selvstyrepræsident, Carles Puigdemont, at han opgiver at blive genindsat som regeringsleder og præsident for det catalanskse selvstyre.

»Jeg har i dag meddelt det catalanske parlamentets formand, at jeg midlertidigt trækker mit kandidatur som selvstyrets præsident, og jeg har bedt om, at man snarest indleder forhandlinger med de forskellige grupper i parlamentet for at kunne vælge en ny præsident for den autonome regering.«

Puigdemont har siden oktober sidste år opholdt sig i Bruxelles i Belgien af frygt for at blive anholdt i Spanien, hvor han er sigtet for oprør efter at have erklæret den catalanske løsrivelsesproces for igangsat.

Alligevel har de catalanske separatister, der vandt flertallet ved parlamentsvalget i december sidste år, insisteret på, at Puigdemont blev genindsat som selvstyrepræsident – men presset på de catalanske separatister er vokset, og også fra egne rækker har der lydt kritik af, at Puigdemont ikke opgav sit kandidatur.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Miguel Tuells

Kong gulerod Puigdemont I har af mange grunde mistet sinre chancer for at vaere Praesident af Generalitat. Derfor skal der naevnes Praesident af selvstyreregeringen. Blot otdvalget peger paa at han synes det drejer sig om to forskellige stillinger.
De er som smaaboern og tér sig totalt skabet. Ptoblemet er at de leger med ild.