Læsetid: 4 min.

Rohingya-flygtninges håb om at vende hjem fjernes med bulldozere

Myndighederne i Myanmar har i løbet af de seneste måneder intensiveret kontrollen med den nordvestlige Rakhine-stat. I det, der ligner et målrettet forsøg på at forhindre hjemvendte flygtninge i at genoptage deres liv, bliver landsbyer fjernet og erstattet af modtagecentre, viser en ny rapport fra Amnesty International
Størstedelen af de omkring 600.000 rohingyaer, der har krydset grænsen til Bangladesh, bor i områder, som tidligere var ubeboede skovarealer, inden de vender hjem til en – i de fleste tilfælde – usikker tilværelse.

Størstedelen af de omkring 600.000 rohingyaer, der har krydset grænsen til Bangladesh, bor i områder, som tidligere var ubeboede skovarealer, inden de vender hjem til en – i de fleste tilfælde – usikker tilværelse.

Asger Ladefoged

14. marts 2018

Satellitbillederne taler deres tydelige sprog. Der, hvor der engang var dyrkede marker uden for landsbyen Let Thar i den nordvestlige Rakhine-stat, er der i dag en stor indhegning. Her skal der formentligt ligge et nyt modtagecenter for hjemvendte rohingya-flygtninge. Deres udsigter til at genoptage deres gamle liv er ringe, viser en ny rapport fra Amnesty International.

Mere end 740.000 civile er siden oktober 2016 flygtet over grænsen til Bangladesh. Flygtningestrømmen tog for alvor til i august sidste år, efter at en lokal militant gruppe fra det muslimske mindretal angreb flere sikkerhedsposter. Det fulde omfang af sikkerhedsstyrkernes modoffensiv, er endnu ikke afdækket, men satellitbilleder indsamlet af blandt andre Human Rights Watch viser, at hundredevis af landsbyer er blevet jævnet med jorden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu