Læsetid: 8 min.

Russerne holder sig fra politik. Men når det stinker fra en losseplads i lokalområdet, så går folk på gaden

Udfaldet af søndagens russiske præsidentvalg afhænger hverken af økonomi, udenrigspolitik eller vælgernes reelle opbakning til Putin. Det handler om, hvor godt styr regionerne har på deres befolkninger, mener eksperter
Det var store protester i etniske republikker som Tatarstan, da de russiske delstaters ret til selv at bestemme, hvor meget der skal undervises i de lokale ikkerussiske sprog blev fjernet. Indtil videre har Moskva siddet protesterne overhørig.

Det var store protester i etniske republikker som Tatarstan, da de russiske delstaters ret til selv at bestemme, hvor meget der skal undervises i de lokale ikkerussiske sprog blev fjernet. Indtil videre har Moskva siddet protesterne overhørig.

Emile Ducke

17. marts 2018

Søndag går russerne til stemmeboksene, og på papiret kan de vælge mellem Vladimir Putin og hans syv udfordrere til præsidentposten.

Men reelt har de ikke noget valg, mener professor Jevgenij Gontmakher fra den russiske tænketank Institute of Contemporary Development.

»Folk ikke har noget valg, når hele propagandaen er bygget op på den måde, at der kun er Putin og alle andre er useriøse. Selvom du ikke har specielt høje tanker om Putin, så har du det indtryk, at alle andre nok er værre,« siger den russiske økonom.

I sine 19 år ved magten har Putin aldrig deltaget i politiske debatter. I denne valgkamp har Putin kun optrådt i de daglige nyhedsudsendelser og så i de to nye timelange dokumentar-progammer om hans baggrund og tid ved magten, som er blevet offentliggjort op til valget. Hans syv modkandidater i stedet været overladt til at skændes med hinanden i de planlagte tv-debatter. Det gælder blandt andet den 36-årige kändisjournalist og nu liberale præsidentkandidat Ksenija Sobtjak.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Aagaard
Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Putin har muligvis aldrig deltaget i politiske debatter - jeg ved det ikke, men han afholder dog en årlig marathon session, 4 timer eller mere, hvor han besvarer spm. fra russiske og internationale journalister og andre.
Desuden Valdai Discussion Club og Sct. Petersborg Economic Forum, hvor internationale partnere diskuterer og Putin besvarer spm. fra det internationale publikum. Megyn Kelly fra NBC og Fareed Zakaria fra CNN har været konference værter.
Det indikerer dog en vis åbenhed, skulle jeg mene.
Synes ikke jeg har set noget lignende i vesten.