Læsetid: 3 min.

Bendt Bendtsen: Mine Fidesz-kolleger i EU opfører sig ordentligt

Bendt Bendtsen går ind for at straffe Ungarn økonomisk som følge af Orbáns og hans parti Fidesz’ brud med retsstaten. Men i Europaparlamentet arbejder de sammen som konservative, og han ser ikke en eksklusion for sig. »Der er også problemer med slovakkerne i de socialistiske grupper,« siger han
14. april 2018

Siden Viktor Orbáns parti Fidesz i 2010 satte sig på regeringsmagten i Ungarn har landet ifølge EU’s Venedigkommission oplevet en undergravning af ytrings- og forsamlingsfriheden, mens medier og domstole står under et stadig større politisk pres. Denne tendens vil formentlig øges, efter Fidesz ved valget opnåede absolut flertal i det ungarske parlament.

I EU-Parlamentet er Fidesz medlem af EPP-gruppen (European People’s Party) sammen med blandt andet De Konservative fra Danmark. I forbindelse med det ungarske valg har EPP givet et broget billede af deres forhold til Fidesz’ medlemskab.

EPP-præsident Joseph Daul kaldte før valget Orbán for »en garant for stabilitet og velstand«. Manfred Weber fra sydtyske CSU, der er medlem af EPP, lykønskede Orbán efter sejren, mens et andet EPP-parti, de svenske Moderaterna med Gunnar Hökmark, undsagde lykønskninger af den autokratiske leder.

– Bendt Bendtsen, der har i årevis været diskussion om Fidesz’ medlemskab af EPP. Hvor står I i De Konservative i forhold til Fidesz?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu