Læsetid: 4 min.

Corbyn: Diplomati er at foretrække frem for bomber i Syrien

En optrapning af de militære aktioner i Syrien vil kun føre til flere dræbte og flere flygtninge og ikke bane vej for den politiske fredsløsning, der kan tillade syrerne selv at bestemme over deres fremtid, skriver Labours formand Jeremy Corbyn
17. april 2018

Det er bekymrende tider, men efter missilangrebet mod Syrien kunne man mene, at tiden er inde til et kraftfuldt forsøg på fred. Udenrigsminister Boris Johnsons sorgløse konstatering søndag af, at konflikten nu vil køre videre i samme spor, og at fredsforhandlinger kræver »noget ekstra« er en skruppelløs fralæggelse af ansvar og moral.

Den katastrofale konflikt har allerede kostet over en halv million mennesker livet. Fem millioner er flygtet fra Syrien og seks millioner er internt fordrevne. Vi må nu sætte forhandlinger om en politisk løsning i centrum for vores indsats og ikke falde tilbage i en ny cirkel af militære reaktioner og modreaktioner.

Den langvarige eksterne intervention i Syrien – fra finansiering og våbenleverancer til bombeaktioner og tropper på landjorden – har ikke hjulpet det mindste. Syrien er blevet skueplads for regionale og internationale magters militære involvering, deriblandt USA, Storbritannien, Rusland, Frankrig, Tyrkiet, Iran, Saudi-Arabien, Israel, Qatar og De Forenede Arabiske Emirater.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Solveig Jensen
 • Flemming Berger
 • Eva Schwanenflügel
 • Poul Anker Sørensen
 • Stig Bøg
 • Torben K L Jensen
 • Palle Yndal-Olsen
Solveig Jensen, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Poul Anker Sørensen, Stig Bøg, Torben K L Jensen og Palle Yndal-Olsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Det her lyder som fornuften i egen høje person - en kommende PM man kan have tillid til.
Corbyn er sgu en helt.

Erik Boye, Solveig Jensen, Anders Graae, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Poul Anker Sørensen og Palle Yndal-Olsen anbefalede denne kommentar
Thomas Bindesbøll

Corbyn er muligvis god til indenrigspolitik, og social genopretning i UK, men hvad angår verdenspolitik viser han da her en mildt sagt manglende realitetssans. Desværre.
Kynikere som Assad og Putin kan sove roligt ved udsigten til Corbyn som næste leder i UK. Og millioner af syriske krigsofrte får ikken megen hjælp af Corbyns luftkasteller.
Desværre igen.
Vågn op til den virkelige verden, Mr. Corbyn.

Nike Forsander Lorentsen

Tumbs up, før Jeremy Corbyn. Visdomen med at bombe kemikalie fabrikker er vel lige med nul. Viden om hvordan man laver den slags våben findes stadigvæk, og de som opfinder den slags våben er vel krigsforbrydere og det er vel dem man skal have fat i.

Carsten Munk, Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar